Devlet Bahçeli, Süleyman Soylu’nun yerini mi aldı?

Gazeteci Tolga Şardan’ın bugünkü yazısına göre MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanı olduğu...

Gazeteci Tolga Şardan’ın bugünkü yazısına göre MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanı olduğu dönemde kurduğu ekibi korumaya devam ediyor. Şardan’ın iddialarına göre Bahçeli, İçişleri Bakanı olduğu dönemde Süleyman Soylu’nun bolca sorun yaşadığı Mustafa Çalışkan’ın, yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından Emniyet Genel Müdürü olarak atanmasını engelledi.

Yazılanlara göre eski İçişleri Bakanı ve bugünün AKP İstanbul Milletvekili Soylu, Mustafa Çalışkan’ın Emniyet Genel Müdürü olması halinde kendi ekibinin tasfiye edileceğinden endişelendi. Bundan sonra Ali Yerlikaya’nın, Mustafa Çalışkan’ı genel müdür olarak atama planı, Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan arasındaki görüşmeden sonra askıya alındı.

Yine Şardan’ın T24’teki yazısına göre Çalışkan’ın görevi alması halinde, Süleyman Soylu’nun ekibinden kimi polis müdürleri cezaevine girecekti. Çalışkan’ın düşünüldüğü Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ise Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız getirildi.

Recep Tayyip Erdoğan’ın Bahçeli ile görüşmesinden sonra fikrini neden değiştirdiği ise şimdilik gizemini koruyor.

haber merkezi

Bakmadan Geçme