• Haberler
  • Siyaset
  • Devlet Bahçeli, Mahmut Tanal’a Uyarı: ‘İkaz Etmeye Gerek Yok, Sizden Kazandığımız Tecrübe Var

Devlet Bahçeli, Mahmut Tanal’a Uyarı: ‘İkaz Etmeye Gerek Yok, Sizden Kazandığımız Tecrübe Var

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Vedat Bilgin, yemin metnini okumak...

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Vedat Bilgin, yemin metnini okumak için kürsüye geldiğinde geçici TBMM Başkanı Devlet Bahçeli’yi selamladı. Bu sırada CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Bilgin’in sadece yemin metnini okuması gerektiğini hatırlatarak, diğer ifadelerden kaçınması gerektiğini söyleyerek yemin metnini tekrar okumasını istedi. Bahçeli, bu sözlü çatışma sırasında Tanal’ı “İkaz etmenize gerek yok. Sizden kazandığımız tecrübe de var” diyerek uyardı. Bahçeli’nin bu sözleri üzerine TBMM’de alkışlar yükseldi.
 
Olayın ardından Devlet Bahçeli, yemin etmek için tekrar kürsüye davet ettiği Vedat Bilgin, yeminini tekrarladı. Bilgin’in yemini tamamlamasının ardından eski Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Mahmut Özer de kürsüye çıkarak yemin etmek istedi. Ancak Özer, yemin metnini hatalı okuduğu için Bahçeli’nin uyarısından sonra kürsüye dönerek yeminini tamamladı.
 
CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, 3 Haziran Cumartesi günü Meclis’teki yemin öncesinde kürsüden, “Değerli Başkan, değerli milletvekilleri; hepinizi saygıyla, hürmetle selamlıyorum” şeklinde konuşmuştu. Yeminin sadece yemin metnini içermesi gerektiği nedeniyle Tanal’ın yemini kabul edilmemişti. Bunun üzerine Tanal, ikinci kez yemin etmek zorunda kalmıştı.
HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme