DEVA Partisi Kiraz'ın açılışını Babacan yaptı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, dün Uşak ziyaretinin ardından partisinin Kiraz İlçe Teşkilatı'nı hizmete açtı....

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, dün Uşak ziyaretinin ardından partisinin Kiraz İlçe Teşkilatı’nı hizmete açtı. Babacan, Kiraz’da DEVA Partisi Kiraz İlçe Başkanı Hakkı Sab ve partililer tarafından çiçeklerle, davullu zurnalı törenle karşılandı.

Kiraz İlçe Teşkilatı açılışında konuşma gerçekleştiren Babacan, “Yaklaşık dört hafta önce İzmir’deydik. İzmir il binamızın açılış törenini gerçekleştirdik. İzmir’de farklı yerlerde dolaştık ve vatandaşlarımızla, esnafımızla görüştük. Bugün yine İzmir il sınırları içerisindeyiz. Bu sefer Kiraz ilçe binamızın açılışını gerçekleştireceğiz. Arkasından de Ödemiş’e geçip ilk ilçe kongresini yapacağız. Burada yapacağımız kongre, İzmir’deki ilk kongre olacak. Böylece İzmir’de son dört haftadır hep ilkleri yapıyoruz. Bundan sonra daha sık İzmir’de olacağız. Burada ilçe ilçe, mahalle mahalle gezeceğiz. Hep birlikte bir yandan vatandaşlarımızı dinleyeceğiz ve onların sorunlarını, isteklerini iyi anlamaya çalışacağız; bir yandan da çözümlerimizi, plan ve programlarımızı vatandaşlarımızla paylaşacağız.

“Nasıl çözeceğimizi de söylüyoruz”

Bundan iki hafta önce Adana’da tarım eylem planı açıkladık. İlk defa bir siyasi parti, seçimlerden çok daha önce seçimlerden sonra kurulacak hükümetin 90 gününün, 160 gününün eylem planlarını açıklamaya başladı. Bu, siyaset tarihinde bir ilk. Biz sadece ‘Sorunları çözeriz’ demiyoruz. Nasıl çözeceğimizi madde madde sıralıyor, hepsinin bütçesini hesaplarını yapıyoruz ve ne kadar zamanda yapacağımızı söylüyoruz. Tarım eylem planımız ilk, bunun arkasından birçok eylem planımızı daha açıklayacağız. Hayatın her safhasında vatandaşların her türlü sorununa çözüm üreten kapsamlı çalışmalar yapacağız. Tutarlılığı olan, gerçekçi, ayakları yere basan ve hesabı kitabı yapılmış adımlar. Biz, hiçbir zaman boş atıp tutmayız. Hiçbir zaman hayal peşinde koşmadık; gerçekçi planlar, programlar yaptık ve uyguladık.

Tüm ekibimizle beraber daha önce siyaset yapmış ya da siyasete ilk defa DEVA Partisi çatısı altında başlayan tüm ekibimizle Türkiye’nin dört bir tarafına dolaşıyoruz. Bizim teşkilatlarımızla yaptığımız bu saha çalışmaları, çok çok önemli. Kıymetli vatandaşımıza dokunmadan, vatandaşın sorununu dinlemeden, vatandaşın derdiyle dertlenmeden siyaset yapılmaz. Biz de tam olarak onu yapıyoruz. Güçlü bir şekilde geliyoruz.

“Çiftçimiz, üreticimiz zor durumda”

Gençlerimize güvenelim, onlara iş sahaları açalım, istikrarı oluşturalım ve yatırımlar yapalım. Çiftçimiz, hayvancılıkla uğraşan vatandaşımız 10 hayvanı varsa bunu 20 yapmak için uğraşsın. Şu anda maalesef ekonomi çok kötü. Maliyetler almış başını gidiyor. Gübreydi, ilaçtı, yemdi her şey çok yüksek. Çiftçimiz zor durumda, hayvancılıkla uğraşan üreticilerimiz çok zor durumda ve bunu biliyoruz. Pek çok maliyet, döviz kuruna bağlı. Döviz kurunun kontrolünü ellerinden kaçırdılar. Şu anki hükümetin Türkiye’nin gerçeklerinden kopmuş bir durumu var ne yazık ki. Planlı programlı bir şeklide çalışıldığında her şey çözülecektir. Biz, tüm teşkilatlarımızla hazırız” mesajını verdi.

Kiraz pazarına ziyaret

DEVA Partisi Genel Başkanı  Ali Babacan, Kiraz’da esnaf ve vatandaşlarla bol bol sohbetler gerçekleştirdi. Kiraz’ın çarşamba günü kurulan pazarına giren Genel Başkan Babacan, ayrıca burada pazarcılarla ayak üstü sohbetler gerçekleştirmeyi ihmal etmedi.  DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen ile DEVA Partisi Kiraz İlçe Başkanı Hakkı Sab da ziyaretlerinde eşlik etti. Genel Başkan Babacan, coşku ile karşılandığı Karaburç Mahallesi’nde de vatandaşlarla buluştu.

Özcan Çetin

Bakmadan Geçme