• Haberler
  • Gündem
  • “Depremzedeler, kamu kurumlarından zorla çıkarılıyor” iddiası

“Depremzedeler, kamu kurumlarından zorla çıkarılıyor” iddiası

BirGün’den Havva Gümüşkaya’nın haberine göre Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden sonra bölgedeki kamu kurumlarına yerleştirilen depremzedeler barınma...

BirGün’den Havva Gümüşkaya’nın haberine göre Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden sonra bölgedeki kamu kurumlarına yerleştirilen depremzedeler barınma sıkıntısı yaşamaya devam ediyor. Kamuya ait kurumların ve misafirhanelerin binalarına yerleştirilen depremzedeler, kaldıkları yerden adeta kovuluyor.

Ankara’da depremzedelerden binayı boşaltmaları istendi

Habere göre Ankara SGK Kavaklıdere Eğitim Tesisi’nde kalan depremzedelerden, alternatif bir yer belirtilmeden binayı boşaltmaları istendi. Depremzedeler, valilik kararıyla 18 Ağustos’ta kalacakları alternatif bir yer belirtilmeden kaldıkları binalardan çıkarıldıklarını söyledi.

Depremzedelerden biri binada 12 depremzedenin bulunduğunu belirterek Cuma gününden beri 72 telefon görüşmesi yaptıklarını, ancak kimsenin depremzedelere karşılık vermediğini söyledi.

Son olarak depremzede, Pazartesi günü saat 11.00’e kadar kendilerinden binayı boşaltmalarını istediklerini belirtti.

Bir diğer depremzede ise kalacak yer arayan depremzedelerin dolandırıldığını vurgulayarak “Arkadaşım ev bulmak için gitti, dolandırıldı. Memlekete dönemiyoruz, bizi bu halde ortada bırakıyorlar” diye konuştu. Yaklaşık 10 gün önce Çalışma ve Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’la görüştüklerini söyleyen depremzede “Bakan’a aldığımız duyumları sorduğumuzda ‘Kim size çıkın diyor, burada kendi isteğinizle kalmıyorsunuz’ demişti. Aradan geçen 10 günde ne değişti de bize çıkın diyorlar” ifadelerini kullandı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme