• Haberler
  • Gündem
  • Depremlerin ardından Süleyman Pampal uyardı: Kırılmamış fayları var

Depremlerin ardından Süleyman Pampal uyardı: Kırılmamış fayları var

Türkiye’de deprem paniği dinmiyor. Diyarbakır'daki 4.2'lik depremi peşi sıra Antalya açıklarındaki 4.5, Malatya'daki 5.3 ve Bingöl'deki...

Türkiye’de deprem paniği dinmiyor. Diyarbakır’daki 4.2’lik depremi peşi sıra Antalya açıklarındaki 4.5, Malatya’daki 5.3 ve Bingöl’deki 4.3 büyüklüğündeki sarsıntılar izledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremde Malatya’da 22, Adıyaman’da 1 kişi olmak üzere 23 vatandaşın düşme veya yüksekten atlama sonucu yaralandığını duyurdu. Depremler çevre illerde de hissedilirken artçı sarsıntıların sürdüğü kentte evlerine girmeye korkan çok sayıda vatandaşın park ve sokaklardaki endişeli bekleyişi sürdü.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal,  5.3 büyüklüğündeki depremi yorumladı. Bölgedeki aktif faylara dikkat çeken Pampal, “Bu depremin bizi tedirgin eden yanı yok değil. Malatya fayı var. Kuzey doğru giden fay aktif. O fayın uç kısmı Doğu’ya doğru dönerek Kuzey Anadolu Fayına doğru uzanıyor. O da Ovacık fayı. Bu faylar da aktif faylar. O bölgede Yedisu fayı Erzincan’la Karlıova arasında sismik boşluk konumunda. Onun da kırılma süresi dolmuş ve yıkıcı deprem üretme potansiyeli var. 7.8’lik Pazarcık depreminin kırılan kısmının kuzey tarafında kırılmamış parçalar var. Bu nedenle Pütürge civarında artçıları yaşıyoruz. Bölge hareketli. 6 Şubat depremlerin Kuzey kesimini oluşturan bu bölgede daha büyük depremler olacaktır ama zamanı bilmek mümkün değil. Hissedilmesinin sebebi sığ alanda olması” dedi.

HABAER MERKEZİ

Bakmadan Geçme