• Haberler
  • “Depreme hazırlıklı olduğumuzu düşünmüyorum”

“Depreme hazırlıklı olduğumuzu düşünmüyorum”

Yaklaşık iki haftadır hemen hemen her gün meydana gelen depremler, vatandaşları korkutmaya devam ediyor. Geçtiğimiz cumartesi...

Yaklaşık iki haftadır hemen hemen her gün meydana gelen depremler, vatandaşları korkutmaya devam ediyor. Geçtiğimiz cumartesi günü Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlı Gökçeahmet’te 4.0 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Deprem; Manisa, çevre ilçeler ve illeri ile Ödemiş’te de hissedildi. Yerin 9.3 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, 08.39 saatinde gerçekleşti. Yaklaşık beş saniye süren deprem, kısa sürede neden olduğu şiddetiyle insanlarda paniğe yol açtı.

 

“Hazırlıklı olduğumuzu söyleyen

varsa kendini kandırıyordur”

 

Küçük Menderes Gazetesi ve TV9 İzmir ekibi, Ödemişli vatandaşlara “Sizce depreme hazır mıyız?” diye sordu. Vatandaşlar, şu cevapları verdi: “Türkiye’de deprem hazırlığı yaptığımıza ben inanmıyorum. Hiçbir zaman da inanmadım. Yıllar önce meydana gelen Marmara Depremi’nin ardından deprem vergisi getirilmişti. Hala bu vergi alınmaya devam ediliyor ancak bu vergilerin nerede, nasıl harcandığını bilmiyoruz. Plan varsa öğrenmek istiyorum. Başta hükümetimiz, devletimiz ve belediyeler, depreme yeterince hazırlıklı değil. En son İstanbul’da deprem olduğunda toplanma alanlarının yerine AVM’lerin yapıldığını duyduktan sonra hazırlıklı olduğumuzu söyleyen varsa kendini kandırıyordur, ben inanmıyorum.”

 

“Çalışmalardan bilgim yok ancak hazırlıklı olduğumuzu düşünmüyorum.”, “Yaşadığımız yerler, suyun üstünde. Her an her şey olabilir. Hazırlıklı olmamız gerekiyor.”, “Depreme çok hazırlıklı değiliz. Geniş alanlarımız yok. İnsan yoğunluğunun fazla olduğu noktalardaki toplanma alanları bu insanları deprem anında taşıyabilir mi ona şüpheliyim.”

 

Ece Köseoğlu 

Bakmadan Geçme