• Haberler
  • İzmir
  • Denizciliğimiz yeni yüzyılda daha hızlı ilerlemeli

Denizciliğimiz yeni yüzyılda daha hızlı ilerlemeli

Denizlerimizde egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 97. Yıldönümü’ nden dolayı...

Denizlerimizde egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 97. Yıldönümü’ nden dolayı bir açıklama yapan Öztürk, dünyada taşımacılığın yüzde 90’ının denizyolu ile yapıldığını, rekabetçi ve çevreci özellikleriyle öne çıkan deniz taşımacılığında üstün olan ülkelerin, küresel ekonomiye de yön vermeyi başardığını ifade etti.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, “Ülkemiz dört denizi, stratejik suyolları, denizcilik bilgisi, güçlü filosu ve zengin insan kaynağı ile bir denizci ülkedir. Türklerin, Anadolu Beylikleri’nde başlayıp Osmanlı İmparatorluğu’nda kuvvetlenerek devam eden denizcilik mirası, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün denizciliğe verdiği kıymet ile daha ileri boyuta taşınmıştır. Deniz ve liman demek, medeniyet demektir. Denizcilik olmadan dünya ticaretinin olamayacağını hayatımızda hemen her an yaşıyoruz. Ancak pandemi ve Rusya-Ukrayna Savaşı gibi negatif gelişmeler, denizciliğin ne kadar önemli olduğunu daha çarpıcı şekilde herkese gösterdi. Ülkemiz her iki gelişmede stratejik değeri ile öne plana çıktı. Türkiye, Avrupa’nın önemli bir tedarik merkezi haline geldi” dedi.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme