• Haberler
  • 'Demokrasiye sahip çıkıyoruz'

'Demokrasiye sahip çıkıyoruz'

Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe Teşkilatı, 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle bir açıklama...

Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe Teşkilatı, 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Cumhuriyet Halk Partisi, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve en büyük savunucusudur.  Adına isterseniz darbe, isterseniz kalkışma deyin cumhuriyetimizi, demokrasimizi, birliğimizi hedef alan tüm hareketlerin karşısındaki en büyük güç, CHP olacaktır.

Ülkemizde bunca önce yaşanan darbelerin ve bu yöndeki tüm girişimlerin ilk hedefi her zaman CHP ve milletimizin birliğini temsil eden TBMM olmuştur. Ancak yaşadığımız en büyük askeri darbelerde bile tek kurşunun sıkılmadığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bu kez bombalar atılmış, Meclis bahçesinde silahlar konuşmuştur. Meclise yani milletin birliğine ve temsilcilerine direkt olarak yönelen bu saldırıları kabul etmek mümkün değildir. Güzel ülkemiz de partimiz de bu darbelerden çok çekmiştir. Gencecik fidanlar, suçsuz siviller hayatlarını kaybetmiş, cumhuriyetimizin üzerinde kara bulutlar dolaşmıştır. Ancak Atatürk cumhuriyetine ve ülkesine gönülden bağlı tüm cumhuriyet sevdalıları, bu darbelerle yaratılan kara bulutları dağıtmayı başarmış, Atatürk’ün kurduğu demokrasiye ve cumhuriyete her zaman sahip çıkmıştır. Bu uğurda en büyük bedeli milletimizle birlikte CHP ödemiştir. Çünkü bilinmektedir ki CHP, hukuk ve demokrasi dışı, ülkemizi bölmeye ve geriletmeye yönelik tüm hareketlerin karşısındaki en büyük güçtür.

Bu bağlamda elbette ki ülkemizin bugünlere gelmesine, milletimizin bu korkuları yaşamasına, vatandaşlarımızın hayatını kaybetmesine ilişkin söyleyeceklerimiz olacaktır. Zaman ve tarih, bu darbe girişiminin tüm gerçeklerini karşımıza çıkaracaktır. Sayın CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun dile getirdiği gibi, bu ülke darbelerden çok çekmiştir. Aynı sıkıntıların yeniden yaşanmasını istemiyoruz. Cumhuriyete ve demokrasimize sahip çıkıyor; inancımızı eksiksiz bir şekilde koruyoruz. Demokrasinin beşiği olan İzmir’den adı ne olursa olsun, geçmişten hangi kirli ilişkilerin uzantısı olursa olsun, amacı ne olursa olsun demokrasimizi, halkımızı, birliğimizi, hukukumuzu ve parlamenter sistemimizi hedef alan tüm darbeleri, kalkışmaları ve hareketleri şiddetle reddediyoruz. Tüm bu girişimlerin karşısında, kurucumuz Mustafa Kemal ATATÜRK’ ten ve tarihten gelen misyonumuzla duruyor, tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğimizi gururla haykırıyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olanlara Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyoruz”

Haber: Turgay KONURALP

 

Bakmadan Geçme