Demirtaş’ın istifası HDP’yi karıştırdı

Demirtaş’ın açıklaması siyaset dünyasında büyük yankı uyandırdı. Halk TV’nin haberine göre, HDP Merkez Yürütme Kurulu üyeleri,...

Demirtaş’ın açıklaması siyaset dünyasında büyük yankı uyandırdı. Halk TV’nin haberine göre, HDP Merkez Yürütme Kurulu üyeleri, Demirtaş’ın aktif siyaseti bırakmasının abartılmaması gereken bir konu olduğunu savundu. Aynı zamanda cezaevindeki diğer siyasetçilerin de tweetler ve demeçler üzerinden siyaset yapmadıklarını ve bu koşullarda bunun normal olduğunu dile getirdiler. HDP MYK üyeleri, Demirtaş’ın partisi içinde herhangi bir görevinin olmadığını vurguladılar.

Ancak Demirtaş’a yakın isimler, Demirtaş’ın uzun süredir birlikte olduğu parti içinde görmezden gelindiğini ifade etti. HDP içinde Demirtaş’a karşı bir yok sayma durumunu yaşadığını iddia eden bu isim, “Demirtaş’ın konuşmasını engelleniyor, önerileri dikkate alınmıyor” dedi.

Demirtaş’ın HDP’ye yazdığı 3 sayfalık öneri metinlerine bile sadece “Teşekkür ederiz” şeklinde bir yanıt geldiği için  Demirtaş’ın artık dayanamadığı dile getirildi.

“Cezaevinden çıkmasını istemeyenler var”

Demirtaş’ın siyaseti bırakma kararı siyasi çevrelerde büyük bir tartışma yarattı. “Demirtaş sussun istiyorlar. Yaptığı öneriler dinlenmiyor. Üstüne bir de seçim sonuçları da böyle gelince Demirtaş’ı sorumlu tutmaya kalktılar. HDP içerisinde Demirtaş cezaevinden çıkmasın isteyenler var” dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme