Demirdere bunu hak etmiyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin havzada kestane, erik, kiraz, ceviz ve badem üretiminde önemli bir paya sahip olan...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin havzada kestane, erik, kiraz, ceviz ve badem üretiminde önemli bir paya sahip olan Ödemiş’e bağlı Demirdere Mahallesi’ne kurduğu açık pazar yeri tepki topluyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın pazar yerleri hakkındaki yönetmeliğinde yer alan hiçbir maddenin yerine getirilmeden sadece yükseltilmiş beton üzerine kurulan demir çatıyla oluşturulmuş haldeki yetersiz alt yapıya sahip olan pazar yeri kullanılamaz halde beklemede kaldı.

“Mahsulü çamurun içinde mi satacağız?”

Ağaç tarımının yoğunlukta olduğu Demirdere’de kurulan açık pazar yeri hakkında konuşan Demirdere Mahallesi Muhtarı Muammer Kırıcı, “Büyükşehir’e ‘Öncelikle yollarımızı elden geçirin’ dedik. Bir de açık pazar yeri talep ettik. Bunlar çatıyı kurdu gitti. Bunun tuvaleti nerede, elektriği nerede, suyu nerede? Bunun çevre düzenlemesi nerede? 250 metrekare pazar yeri, Demirdere’ye yapılsa ne olur, yapılmasa ne olur? Ben brandadan örterim, gene yaparım o pazar yerini. Dışarıdan gelen birisini benim burada tutabilmem için oranın bir çevre düzenlemesi yapılması gerekiyor. Biz mahsulümüzü getirdiğimiz zaman çamurun içinde mi satacağız? Orada bir sosyal aktivite olması gerekiyor. Mesele bir gölgelik yapmak değil. Büyükşehir’in klasına yakışır bir şey değil bu. Ödemiş Belediyesi’nden hizmet alıyoruz. Büyükşehir’den hiçbir şey alamıyoruz. Sıkıntımız bu” diye konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın pazar yerleri hakkındaki yönetmeliğinin pazar yerinde bulunması gereken hizmet tesisleri ve özellikleri bölümünde “Pazar yerlerinde pazarcı ve üretici satış yerleri, zabıta bürosu, çöp toplama yeri, elektronik tartılar, hoparlör sistemi, aydınlatma sistemi, güvenlik kamerası, tuvalet bulunması zorunludur” ibaresi yer alıyor. Demirdere Mahallesi’ndeki pazar yerinde ise bunların hiçbirisinin bulunmaması dikkat çekiyor.

Haber: Hülya AYAZOĞLU

 

 

Bakmadan Geçme