Değerli Küçük Menderes Okuyucuları,
Öncelikle bu ilk yazıma başlarken, sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Ben de birçok Ödemişli gibi,...
Öncelikle bu ilk yazıma başlarken, sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Ben de birçok Ödemişli gibi, iş hayatımı Ödemiş’in dışında geçirmiş biri olarak, elektronik mühendisliğindeki tecrübelerimi ve özellikle de yeni teknolojik gelişmeleri her hafta bu köşede sizlerin beğenisine sunuyor olacağım.
Hep teknoloji gelişiyor diyoruz. Buna bağlı olarak da çok fazla uygulama var ve hayatımızı kolaylaştıran çözümlere her gün bir yenisi eklenmekte.
Her şey güzel ama bu şarjın “erken bitmesi problem” ne olacak? Cep telefonlarımız “akıllandığından” beri şarj süresi hızla kısaldı ve yoğun günlerimizde öğle arasında bile tekrar şarj etme durumunda kalır olduk. Artık yedek şarj ünitesi taşıyan kişi sayısı çok fazla, şarjlı kılıflar ise çok popüler oldu. Yüklediğimiz uygulamaların arka planda devamlı çalışması, veri alış verişinde bulunması şarj süresini azaltan en önemli unsur tabi ki. Buna en önemli etkenlerden birisi de bu uygulamalara hayat veren, yüksek mobil hızlar.
Çantasında şarj kablosu taşımayan yoktur sanırım. Ya da telefonunu şarjlı kılıf ile kullanarak daha büyük bir hale getirenler de hep şarj sorununun üstesinden gelmeye çalışmakta. En sonunda şirketler de buna çözüm bulmaya çok yaklaşmış gözüküyor. Kablosuz Şarj Teknolojileri çok yakında hayatımızın içine girmeye başladı. Bu sayede hem kablo dağınıklığından, hem de çantamızda her cihaz için farklı kablo şarj aleti bulundurmaktan kurtulacağız. Nasıl mı?
Kablosuz Şarja imkân tanıyan yeni nesil platformlar ile tüm dertlerimiz bitecek gibi. Her ofiste, her kafede bir kablosuz şarj ünitesi olacak. Bunu bugünün telefon şarj aletleri gibi görebilirsiniz. Hani 1 TL ye hızlı şarj sunan makineler. Kablosuz şarj ünitelerini kafelerde kullanmak paralı olur mu şimdilik belli değil ama çok cazip olacağı muhakkak. Arkadaşınız ile restoranda oturuyorsunuz, siparişinizi veriyorsunuz ama bu arada telefonunuz çoktan şarj olmaya başladı bile. Çünkü masalara yerleştirilen küçük yüzeyler, aslında bir şarj makinası. Hatta teknolojiyi daha ileri götürerek, çoklu şarj etme çalışmaları da başlamış. Aynı anda bir masaya koyacağınız telefon, tablet, laptop birlikte şarj oluyor. Hadi biraz daha hayallerimizi zorlayalım. Aklınıza şarj ederek kullandığınız ne varsa buna dâhil etmek mümkün. Diş fırçası, MP3 Çalar, fotoğraf makinesi ve belki arabalar bile.
Gelecek çok hızlı gelecek, ne dersiniz?
Herkese teknoloji dolu günler dilerim