Cüneyt Oğuz isyan etti

Cumartesi günü gerçekleştirilen CHP İzmir İl Başkanlığı 37. Olağan İl Kongresi’nin ardından CHP İzmir İl Başkan...

Cumartesi günü gerçekleştirilen CHP İzmir İl Başkanlığı 37. Olağan İl Kongresi’nin ardından CHP İzmir İl Başkan Adayı Cüneyt Oğuz, kendisine ait sosyal medya hesabında konuyla ilgili açıklama yaptı.  Cüneyt Oğuz, yaptığı paylaşımda şunları söyledi: “Değerli arkadaşlarım, 8 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirilen CHP İzmir İl Kongresi’nde aday olma hakkım, CHP Denizli Milletvekili Sayın Gülizar Biçer Karaca tarafından biçilmeseydi şu anda 400 oy ile CHP İzmir İl Başkanı bendim. 400 oy ile seçimi kazanacağımı tüm çevreme söylemiştim.

 

Sandıktan çıkan sonuç, il başkanının meşruluğunu İzmir’de maalesef tartışmaya açmıştır. 611 kişinin oy kullandığı seçimde, kendisine her türlü imkan sağlanan tüm örgüt başkanları ve belediye başkanları tarafından desteklendiği iddia edilen Deniz Yücel, tek aday yapıldığı kongrede 253 oy almıştır. Yani 358 kişi, kendisine oy vermeden salondan ayrılmıştır. Bu durum, baskılara karşı İzmir’in onurlu, şerefli il delegasyonunun haykırışıdır, çığlığıdır. Adalet ne kadar yok edilmeye çalışılsa da karşısında onurlu insanların sandıktaki mesajlarında, örgütümüzün adalete inanmışlığı ve adalet istediği açıktır. Değerli başkanımız, bu zeminde İzmir İl Örgütü’ne başkanlık yapma konusunda zaafiyete düşmüştür. Örgüt karşısında güvenini yitirmiştir. Bir an önce iktidara yürüdüğümüz bu yolda, gereğini yaparak hem örgütümüzün hem de İzmir’in önünü açmalıdır.”

 

“Hakkını yediklerine hep birlikte şahit olduk”

 

Oğuz’un paylaşımına çok sayıda yorum geldi. Vatandaşlar, şunları söyledi: Okan Canoğlu, “Hakkını yediler. Buna hep birlikte şahit olduk. Tek adaylı seçim bile Deniz Bey’i vurdu. Bunu herkes biliyor.”, Basri Koyuncuoğulları, “Delege, en kısa sürede gereği neyse yapmalıdır.”, Muzaffer Özdemir, “İzmir’de demokrasi, bu ucube delege sistemiyle katledilmiştir. Bu seçim, şaibeli bir seçimdir. Cüneyt Oğuz kazanmıştır. Sizi kutluyorum, tebrik ediyorum.”, Perihan Dinge Erenci, “Çok çok haklısınız. Karşımızda demokratik olmayan bir CHP var. Hani halkçılık, hani adalet?”, Semra Meralbaysal, “611 oyun 253’ü ile seçildiğini ilan etmek. Cüneyt Oğuz’a ses verin genel merkez!”,

 

İbrahim Gözüm, “Küçük Menderes birlikteliği ve Ödemiş, bizim için yoktur artık. Gemisini kurtaran kaptan. İzmir’in en zor bölgesi Kiraz’da CHP adına siyaset yapıyoruz. Üç yerel seçim boyunca il başkanları ve genel merkez yüzünden her türlü mağduriyeti yaşadık. Adaysız il seçiminde Küçük Menderes’ten bir tek Kiraz İlçe Başkanı kurultay delegesi yapılmadı. Kiraz’a hangi yüzle geleceksiniz?”, Tuncay Cebeci, “Yaklaşık üç aydır ülkemizin her yerinde kongre süreci var. Önce mahalle delegeliği seçimi, ilçe başkanlığı ve il delegeleri seçildi. Bunlar, heyecanlı bir şekilde sürdü ve binlerce üye, delege emek verdi. Sonra, ‘Siz karar veremezsiniz kardeşim. Genel merkez böyle istiyor, il başkanı bu olacak’ denildi. Gerçekten çok demokratik.”

 

Ece Köseoğlu

Bakmadan Geçme