• Haberler
  • İzmir
  •  Cumhuriyet’in 100. yılında Sivas’tan pedalla Karşıyaka’ya 

 Cumhuriyet’in 100. yılında Sivas’tan pedalla Karşıyaka’ya 

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Cumhuriyet'in 100. yılı anısına Şehitlere Vefa Pedalı Bisiklet Turu yapan...

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Cumhuriyet’in 100. yılı anısına Şehitlere Vefa Pedalı Bisiklet Turu yapan ve Sivas’tan Karşıyaka’ya kadar pedal çeviren Orhan Kotluk’u Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’nda karşıladı. Kotluk’un Sivas’tan getirdiği Türk Bayrağı’nı teslim alan Başkan Tugay, “Böylesine asil bir davranışı düşündüğü için kendisine teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Daha önce milli mücadelenin kadın kahramanlarının anısına Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın anıt mezarından start alarak 12 günde Kastamonu’daki Şerife Bacı Anıtı’na kadar pedal çeviren Orhan Kotluk, bu kez turunu Sivas’tan başlattı. Sivas Kongre Müzesi önünde Sivas Muharip Gaziler Derneği Başkanı Fuat Ahıskalı’dan aldığı Türk Bayrağı ile yola çıkan Kotluk; Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Ankara, İşçehisar, Afyonkarahisar, Kütahya, Banaz, Kula, Salihli ve Kemalpaşa güzergahından 1200 kilometre pedal çevirerek İzmir’e ulaştı.

Teslim aldığı Türk Bayrağı’nı Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’nda Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a takdim eden Kotluk, bu yolculuk esnasında hava şartlarının kendisini zorladığını dile getirdi. Yolda bisikletinin de arızalandığını belirten Kotluk, “Biraz zor şartlarda yolculuk yaptım; yağmur, fırtına ve dolu altında bisiklet sürdüm. Hava şartları biraz kötüydü ama sonunda İzmir’e ulaştım” diye ifade etti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme