• Haberler
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuştu, 500 dolar hayali suya düştü.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuştu, 500 dolar hayali suya düştü.

CNN Türk’te konuşan Cevdet Yılmaz, asgari ücretle ilgili sorulan soruya “dolar her gün farklılaşıyor, biz tl...

CNN Türk’te konuşan Cevdet Yılmaz, asgari ücretle ilgili sorulan soruya “dolar her gün farklılaşıyor, biz tl konuşmak durumundayız. Ana ilkemiz çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek” diyerek cevap verdi.

Asgari ücret görüşmelerinin Temmuz ayı başlarında biteceğini, yeni asgari ücretin satın alma gücünü arttıracağını söyleyen Yılmaz, “Memur maaşları ve emeklilere ilişkin çalışmalarda Meclis’e gitmesi gereken düzenleme ve artışlar olacak. Onlar da çalışılıyor. Geniş toplumsal kesimlerin satın alma gücünü korumaya yönelik adımları atacağız, herhangi bir tereddüt söz konusu değil.” dedi.

Bunun AKP’nin yeni bir ilkesi olmadığı, çalışanı enflasyona ezdirmemenin partisinin temel ilkelerinden biri olduğu iddiasını tekrar eden Yılmaz, “Biz her zaman çalışanlardan yana olmuşuzdur ama tabi iş verenlerin de kaygılarını dikkate almak zorundayız. Kayıt dışılığa yol açmamanız lazım. Ekonomideki gelişmeler mutlaka ortaya konacaktır.” sözlerini de ekledi.

Asgari ücret için “adı üstünde asgari” diyen Yılmaz, bunun çalışana ille asgari ücret verilmesi gerektiği demek olmadığını, ekonomi sağlığa kavuştukça kazançların daha fazla olacağını da söyledi ve sözlerini “Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 10 bin 8 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak uygulanıyor. Bu tutar ise yoksulluk sınırının altında kalıyor.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 11 bin 759 lira 40 kuruş. Bunun 10 bin 8 lirasını brüt asgari ücret, 1551 lira 24 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 200 lira 16 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.” diyerek noktaladı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme