• Haberler
  • Ekonomi
  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, asgari ücrete ilişkin konuştu: “Gelişmeler değerlendirilecek.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, asgari ücrete ilişkin konuştu: “Gelişmeler değerlendirilecek.”

Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz, belirlenecek asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu. Cevdet Yılmaz, asgari ücret görüşmelerinin çok...

Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz, belirlenecek asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu. Cevdet Yılmaz, asgari ücret görüşmelerinin çok taraflı olduğunu; işçilerin, işverenlerin, bakanlığın katılacağını belirterek;”Müzakereler başlayacak. Mutlaka yaşanan bir takım gelişmeler, ekonomik gelişmeler, enflasyon başta olmak üzere değerlendirilecek ve uzlaşma ile sonuçlandırılacak.” dedi.

Sonucun asgari ücretle çalışanları memnun edeceğine dair güvence veren Yılmaz, AKP’nin kuruluş felsefesinin, çalışanları ve geniş kesimleri memnun etmek, enflasyona ezdirmemek olduğunu söyledi. “Yeni bir Hadise değil bu. İktidara geldiğimiz günden bugüne hep aynı politikayı izledik.” dedi.

Asgari ücretle ilgili ilk komisyon toplantısı 13 Haziran’da yapılacak. Mevcut rakam net 8506 lira.

Toplantıda işçileri TÜRK-İŞ sendikası, patronları ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu(TİSK) temsil edecek.

Patronun bir asgari ücretli çalışan istihdam etmesinin maliyeti 11.759 lira. Bunun 10.008 lirası net asgari ücrette, 1551 lira 24 kuruşu sosyal güvenlik primine, 200 lira 16 kuruşu işveren işsizlik sigorta fonuna gidiyor.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme