• Haberler
  • Genel
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan beklenen açıklamalar geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan beklenen açıklamalar geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazartesi günü toplanan kabinenin ardından uygulanacak olan yeni destek paketleri ve yıl...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazartesi günü toplanan kabinenin ardından uygulanacak olan yeni destek paketleri ve yıl başında beklenen kısıtlamalar ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

Erdoğan, 31 Aralık-4 Ocak tarihleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması olacağını belirtti. Buna göre 31 Aralık Perşembe akşamı 21.00’den 4 Ocak Pazartesi günü 05.00’e kadar dört gün boyunca sokağa çıkmak yasak olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca esnafa kira desteğinin detaylarını da açıklayarak, “İş yeri kira olan esnafımıza üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız” dedi.

Milletin fedakarlıklarına karşı şükranlarını hayata geçirdikleri ve geçirecekleri desteklerle ifade etmeye çalıştıklarını aktaran Erdoğan, bu çerçevede şu kararları paylaştı: “Yıl sonuna kadar yüzde 20’den yüzde 10’a indirdiğimiz gayrimenkul kiralarındaki stopaj oranının uygulanması süresini 1 Haziran’a kadar uzatıyoruz. Benzer şekilde yüzde 18’den yüzde 8’e indirdiğimiz iş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını da 1 Haziran’a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edeceğiz. Salgının etkisinin en aza indirilmesi için yıl ortasında başlattığımız konaklamadan yeme içmeye, yolcu taşımacılığından bakım onarıma kadar birçok sektörü kapsayan KDV indirimlerinin sürelerinde de yine 1 Haziran’a kadar uzatıma gittik.”

“Üç ay süreyle ayda 1000 lira destek ödemesi yapacağız“

Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafa kira desteği ile gelir kaybı desteği için hazırlıklara başladıklarını bildirerek, “Ülkemizde basit usule tabi 806 bin 871 vatandaşımız ile kısıtlamalar sebebiyle salgından doğrudan etkilenen 432 bin 567 esnafımız bulunuyor. Toplam sayısı 1 milyon 239 bin 438 kişiyi bulan bu kesime üç ay süreyle ayda 1000 lira destek ödemesi yapacağız. Hibe şeklinde vereceğimiz doğrudan esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş ve servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimler faydalanacaktır. Böylece ayda yaklaşık 1 milyar 240 milyon liradan toplam 3 milyar 718 milyon liralık desteği esnafımızın hizmetine sunmuş oluyoruz” diye konuştu.

Ece Köseoğlu

Bakmadan Geçme