Cumhur İttifakı ortağı, hükümete veryansın etti

Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi’nin lideri Mustafa Destici, emekli maaşları üzerinden hükümeti eleştirdi. İktidarın emeklilere...

Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi’nin lideri Mustafa Destici, emekli maaşları üzerinden hükümeti eleştirdi. İktidarın emeklilere verdiği maaşı yetersiz bulan Destici, BBP Konya İl Başkanlığı’nın düzenlediği 12. Olağan Kongre’de “%25’lik zam hemen, meclis açılır açılmaz ilk kanun teklifi olmalı ve bu emeklilerin mağduriyeti ortadan kaldırılmalıdır” dedi.

Maaşlarda ve ücretlerde düşük miktarın yanı sıra düzensizliğin bulunduğunu ve ölçünün bozulduğunu belirten Destici, “bir bakıyorsunuz çok yüksek, bir bakıyorsunuz birisi çok aşağıda” ifadelerini kullandı.

Sizin yaptığınız hatanın bedelini emekli ödeyemez

Emekli maaşlarının yükseltilmesi gerektiğini aylardır belirttiğini söyleyen Destici, “Sizin yaptığınız hatanın bedelini emekli ödeyemez. Onun için ocak ayına yönelik çalışmalar olduğu dile getiriliyor. Bu hani Anadolu’da bir laf var, ‘Atla deve değil’ ki, yapılan maaş zammı, kök maaşa değil, eline geçeni yapılmıştır diyeceksin, zammını vereceksin. Bu kadar basit.” ifadelerini kullandı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme