• Haberler
  • Siyaset
  • Cumhur bileşenlerinden hükümete üst üste eleştiriler

Cumhur bileşenlerinden hükümete üst üste eleştiriler

Cumhur İttifakı bileşenleri, hükümet hakkında eleştiri niteliğindeki açıklamalar yapmaya devam ediyor. Yeniden Refah Partisi’nin Genel Başkanı...

Cumhur İttifakı bileşenleri, hükümet hakkında eleştiri niteliğindeki açıklamalar yapmaya devam ediyor.

Yeniden Refah Partisi’nin Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Fatih Erbakan, Balıkesir’de düzenlenen bir konferansta konuştu. Erbakan, ilk kez evlenecek gençlere faizsiz kredi verme vaadinin gerçekleştirilmesini talep etti.

Yaptığı konuşmada Erbakan, Yeniden Refah Partisi’nin genel seçimlerden 10 ay önce, ilk defa evlenecek gençlere faizsiz krediyi, ev ve otomobil kredisini gündeme getirdiğini belirtti; kredinin seçim vaadi olarak AK Parti seçim beyannamesine girdiğini hatırlattı.

AKP’nin ilk kez evlenecek gençlere kişi başı, faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz, 150.000 Türk lirası miktarında evlilik kredisini seçimlerde vaat olarak sunduğunu belirten Erbakan, “henüz bu uygulama hayata geçirilmemiştir. Türkiye’de gençlerin evlilik hayallerini gerçekleştirmesi için önemli bir konu olan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bizzat verilen faizsiz kredi vaadi, gençler arasında büyük bir heyecan oluşturmuştu. Gençlerimiz, yeni bir yuva kurmak istemekte ancak ülkemiz koşullarında büyük zorluklarla karşı karşıya kalmaktadırlar. Evliliğin maliyeti her geçen gün artmakta, bu durum da hem gençlerimizi hem de onların mürüvvetlerini görmek isteyen anne babaları ve diğer büyükleri zora sokmaktadır. İktidar, gençlere faizsiz destek vereceğini açıklar açıklamaz, düğün salonu, mobilya, beyaz eşya, mutfak eşyası, düğün salonu, ziynet eşyası gibi harcama kalemlerine büyük zamlar gelmiştir. Zamlar halen büyük bir hızla devam etmektedir. Bu ortamda 150 bin liralık bedelde de büyük aşınmalar olmuştur. 150 bin liralık faizsiz evlilik kredisi desteği, zamların aşındırıcı etkisi göz önünde bulundurularak artırılmalıdır.” dedi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme