• Haberler
  • Gündem
  • Çorum’daki vatandaşlar, 6 yıldır TOKİ evlerinin teslim edilmesini bekliyor

Çorum’daki vatandaşlar, 6 yıldır TOKİ evlerinin teslim edilmesini bekliyor

Çorum’da 6 yıldır TOKİ’nin kendileri için yaptıkları evleri teslim almayı bekleyen vatandaşlar, eylem yaptı. Evlerini bekleyen...

Çorum’da 6 yıldır TOKİ’nin kendileri için yaptıkları evleri teslim almayı bekleyen vatandaşlar, eylem yaptı. Evlerini bekleyen ve şantiye alanında eylem yapan yaklaşık 150 kişi, teslim edilmesini bekledikleri evlerin peşinatlarını ve taksitlerini ödemişti.

Eyleme katılan vatandaşlardan birisi, bütün milletvekillerinin seçimden önce evlerin teslimatının sözünü verdiğini, şimdi ise konuyla kimsenin ilgilenmediğini vurguladı; “Cumhurbaşkanı falan geldiğinde buraları süslüyorlar. Cumhurbaşkanı havadan dolaşıyor görüyor ve ‘TOKİ yapıyoruz’ diyor ve gerisiyle ilgilenmiyorlar. Yani yıllardır bu böyle. Evi artık teslim etsinler, yazık. Yoksa evler kendi halinde çürüyecek, harabe olacak” dedi.

Bir başka mağdur vatandaş Melek Başkaya, kiracısı olduğu evin elektriğinin, suyunun ve doğalgazının ev sahibi tarafından kesildiğini söyledi. Yeniden açtırmak için 2500 lira para ödediğini ekleyen mağdur, evlerin teslim edileceğine dair tarihler verildiğini, bu tarihlere uyulmadığını söyledi; “Ben buraya kaydolalı 6 yıl oldu. Peşinatını yatıralı da 3 sene oldu. Kredi çekip yatırdım. Kredi borcumu daha ödemedim. Para hala ödüyorum. Daha benim ev teslim olacak. Ev sahibi ile ben her gün kavgalıyım. Bu ay çıkmazsam çadır kuracağım.” ifadelerini kullandı.

Satı Baykal isimli başka bir vatandaş da, 9 yıldır bu evlerin teslim edilmesini beklediklerini, bu gidişle teslimat gerçekleşene kadar evlerin eskiyeceğini söyledi. Baykal, “Hep mağduruz. Her şeyimi aldım, ortada kaldım. Niye vermiyorlar, versinler de kıyıyı köşeyi yapacaklarsa sonra yapsınlar. Bizim evimizi versinler yeter ki, yerleşelim içine. Biz ölünce mi verecekler. Gelmişiz kaç yaşımıza biraz da yaşayalım ne var” şeklinde konuştu.

haber merkezi

Bakmadan Geçme