• Haberler
  • Ekonomi
  • Çok konuşulacak iddia “bakanların şirketlerine destek yağıyor”

Çok konuşulacak iddia “bakanların şirketlerine destek yağıyor”

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un otel zincirlerinin ve Sağlık...

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un otel zincirlerinin ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurduğu Medipol Hastanesi’nin yanı sıra Menzil Cemaati’ne ait olan Emsey Hastanesi’ne devletten destek yağıyor.

Destekler, Ticaret Bakanlığı’nın “TURQUALITY” isimli programı kapsamında veriliyor. Destek programının amacının, Türkiye’deki firmaların uluslararası pazarlarda etken hale gelmesi ve olumlu Türk malı imajının oluşturulması ve yerleştirilmesi olduğu söyleniyor. Program, devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı olarak tanımlanıyor.

İddiaya göre bu program kapsamında, “konaklama” alanında yalnızca Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu Maxx Royal ve Voyage Hotels isimli otel zincirlerine destek veriliyor.

Sağlık Turizmi’nde Koca’nın hastanesinin yanı sıra Menzil’in Hastanesi de bulunuyor

Sağlık turizminde ise destek sağlanan hastane sayısı 7’yi buluyor. Bu hastanelerden biri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurduğu Medipol Hastanesi’yken, Menzil Cemaati’nin Hastanesi olarak bilinen Emsey Hastanesi’ne de Bakanlık destek veriyor. Bu şirketlerin yanında iktidara yakın olduğu söylenen MedicalPark ve Medicana gibi hastaneler de bulunuyor.

Bu şirketlerin tanıtım, fuar, istihdam, danışmanlık ve pazar araştırması giderlerinin yarısı devlet tarafından karşılanıyor.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme