Çocuklarda sağlıklı beslenme

Çocuklarda büyüme hormonunu destekleyen en önemli faktörlerden birisi beslenmedir. Sağlıklı ve yeterli beslenme her yaşta önemlidir...

Çocuklarda büyüme hormonunu destekleyen en önemli faktörlerden birisi beslenmedir. Sağlıklı ve yeterli beslenme her yaşta önemlidir ancak küçük yaştan beslenmenin önemi vurgulanır ve beslenme düzenliği sağlanırsa birey ileriki yaşlarında daha sağlıklı bir hayat sürmesi için inşaat temeli misali sağlam olur. Yapılan araştırmalar da bu durumu gösteriyor. Küçük yaşta düzensiz beslenen çocuklar ile sağlıklı çocuklara bakıldığı zaman yapılan incelemeler sonucunda beslenmesi dengesiz olan çocukların daha çok hastalandığı durumuna erişebiliriz.

Sağlıklı beslenmede tüketilmesi gereken besinler arasında ilk sırada süt ve süt ürünleri geliyor. Büyüme hormonları ve kalsiyum sağlaması açısında süt ve süt ürünleri tüketilmesi çocuk beslenmesinde en önemli unsur arasında yer alıyor.

Sağlıklı beslenme konusunda bir diğer önemli unsur da sebzedir. Sebze çoğu çocuğun yemekten hoşlanmadığı ürünler arasındadır. Ancak bir çocuğun sağlıklı olması için beslenmesinde süt ve süt ürünleri dışında sebzenin de tüketilmesi, gerekli vitaminleri sebzeden alması çok önemlilik arz etmektedir.

En önemli unsurlardan biriside baklagillerdir. Çocuklar bahsettiğimiz iki önemli unsur olan süt ürünleri ve sebzenin yanında baklagiller(nohut, fasulye, mercimek) besin değeri yüksek ürünler tüketerek sağlıklı birey olmak için ilk adımı atmış olacaklar

Uzak durulması gerekenler

Sağlıklı beslenmenin yanında uzak durulması gereken besinler de bulunuyor. Şeker ilaveli ürünler kullanmak çocuklarda, zeka geriliğinden, küçük yaşta diyabete, obeziteye kadar uzayan hastalıklara yakalanma durumlarını yükselterek ileride oluşabilecek tehlikeli durumlara davetiye çıkartabilir.

Okul çağındaki çocuk beslenmesi

Okula giden çocukların beslenmesinde dikkat edilecek en önemli unsurlardan bir tanesi kantinde satılan paketli gıdalardır.  Uzmanlar gelişim çağındaki çocukların paketli gıdalardan uzak tutulması gerektiğini savunarak, bu tür gıdaların gelişi bozmanın yanında ayrıca besin değeri düşük ve kalorisi yüksek besinler olduğu için beslenmede önemli rol etki etmek yerine sağlık açısından tehlikeli ürünler olarak adlandırılmaktadır. Çocuğunuzun beslenmesine destek olması için yanına hurma, çubuk kraker ve ya evde yaptığınız pekmez ile tadlandırılmış keklerden yapabilir, zararlı paketli gıdalardan çocuğunuzu uzak tutabilirsiniz.

Bakmadan Geçme