• Haberler
  • Gündem
  • Çocuk tacizcisi olduğu iddia edilen MHP’li yöneticinin beraat kararı, istinaf tarafından onandı

Çocuk tacizcisi olduğu iddia edilen MHP’li yöneticinin beraat kararı, istinaf tarafından onandı

MHP Diyarbakır Eski İl Başkanı Cihan Kayaalp’in, E.A. adlı bir çocuğu alıkoymak suretiyle defalarca kez istismar...

MHP Diyarbakır Eski İl Başkanı Cihan Kayaalp’in, E.A. adlı bir çocuğu alıkoymak suretiyle defalarca kez istismar ettiği iddia edilmiş, Kayaalp MHP içerisindeki görevinden alınmış ve yargılanmıştı.

Kayaalp, Diyarbakır 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından beraat ettirilmişti. Beraat kararı, Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi’nce onandı.

Kayaalp, ‘cinsel taciz’, ‘cinsel istismar’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarıyla yargılanmış, hakkında beraat kararı verilmişti. Savcılık ve taraflar, beraat kararına karşı itiraz dilekçesi sunmuşlardı. Beraat kararına karşı sunulan itiraz dilekçesi, Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 7. Ceza Dairesi tarafından reddedildi.

Reddin gerekçesi olarak, Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin istinafa başvuru hakkı olmadığı söylendi. 7. Ceza Dairesi, sunulan deliller ve soruşturmalar kapsamında, mahkemenin verdiği kararın usul ve esasa uygun olduğuna kanaat getirdi. Daire, ‘cinsel taciz’ suçlamasında temyize gidilme yolunu tamamen kapatırken, ‘cinsel istismar’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarında Yargıtay’a gidilmesinin yolu ise açık bırakıldı.

İstinaf başvurusunun reddi kararı, daire e oy birliği ile alındı. Avukatlar, ‘cinsel istismar’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksul kılma’ suçlamalarını Yargıtay’a taşımak için çalışmalara başladı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme