• Haberler
  • Asayiş
  • Çocuk gelin skandalı ile gündeme gelen vakfa bir dava daha açıldı

Çocuk gelin skandalı ile gündeme gelen vakfa bir dava daha açıldı

Hiranur Vakfı’nın lideri Yusuf Ziya Gümüşel 6 yaşındaki kız çocuğunu vakıftan biriyle evlendirmiş, Timur Soykan’ın ortaya...

Hiranur Vakfı’nın lideri Yusuf Ziya Gümüşel 6 yaşındaki kız çocuğunu vakıftan biriyle evlendirmiş, Timur Soykan’ın ortaya çıkardığı skandal haftalarca gündemden düşmemişti. Çocuk gelinin eşinin ve babası Gümüşel’in, gelinin yaşının tespiti için yapılan kemik yaşı incelemesinde usulsüzlük yaptığı da ortaya çıkmış, Ankara Barosu olay üzerine suç duyurusunda bulunmuştu.

Vakıf hakkında hazırlanan yeni iddianame de İstanbul Anadolu 20. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Yeni iddianameye göre “kemik yaşı tespitinde usulsüzlük yaptıkları ve suçu bildirmedikleri” için Hiranur Vakfı’nın diğer yöneticilere de dava açılmış durumda.

İddianame, vakıf yöneticilirinin “kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği ile kamu görevlisinin azmettirilmesi suretiyle resmi belgesi sahtecilik” suçlarını işlediklerine dair yeterli kanıtın oluştuğu kanaati ile düzenlenmiş vaziyette. Ankara Barosu’na göre yargılama, Eylül 2023’te başlayacak.

haber merkezi

Bakmadan Geçme