Çocuk gelin davasında yeni gelişme

6 yaşındaki çocuğa istismar davasında 4 gözaltı. Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki bir...

6 yaşındaki çocuğa istismar davasında 4 gözaltı.

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki bir kız çocuğunu tarikat üyelerinden Kadir İstekli ile evlendirdiği iddiasıyla devam eden dava’da yeni bir gelişme yaşandı. Son duruşmada, Kadir İstekli cinsel istismarı reddetti ve savunmasında, psikologların kız çocuğunu kandırdığını ileri sürdü. Davanın ertelenmesinin ardından soruşturma ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

 

14 YAŞINDAYKEN 21 YAŞINDA GÖSTERİLDİĞİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianameye göre, kız çocuğunun 2012 yılında 14 yaşındayken doktor muayenesine gittiği ve istismara uğradığının ortaya çıktığı belirtildi. Olayın savcılığa intikal etmesi üzerine, kız çocuğunun yaşının tespit edilmesi için kemik yaşı raporu alındı. Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından oluşturulan raporda, kız çocuğunun yaşının 21 olarak tespit edildiği ve takipsizlik kararı verildiği ifade edildi.

 

4 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Bu sahte raporun alınmasıyla ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında, 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden M.E.M, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Bakmadan Geçme