Çin’de genç gelinlere para ödülü

Çin’de idari bir bölge, doğum  oranlarının düşmesine karşılık, evlenen bir kadının 25 yaşında veya daha genç...

Çin’de idari bir bölge, doğum  oranlarının düşmesine karşılık, evlenen bir kadının 25 yaşında veya daha genç olması durumunda para ödülü vererek evliliği teşvik etme kararı aldı. Ülkenin doğusundaki Changshan idari bölgesinde söz konusu şartlara uyan çiftlere 1000 Yuan (yaklaşık 3.652 TL) nakit para ödülü verilecek.

İdari bölgenin resmi bir sohbet hesabında duyurduğu üzere, söz konusu para ödülünün ‘yaşa uygun evlilik ve çocuk sahibi olmayı’ teşvik etmeyi amaçladığı ifade edildi. Aynı karar uyarınca, çocuk sahibi olan çiftlere bir dizi çocuk bakım, doğurganlık ve eğitim desteği ile pekiştirmeyi planlanıyor.

EVLİLİK VE DOĞUM SAYILARI DÜŞÜYOR

Çin’de resmi evlilik yaşı erkekler için 22, kadınlar için 20. Ancak, ülkede evlilik sayısı düşüyor. Ülkede bekar kadınların çocuk sahibi olmasını zorlaştıran resmi politikaların mevcut olması doğum oranları azaltıyor. 2022 yılında Çin’deki evlilik sayısı 6,8 milyon ile en düşük seviyesine gerilemişti. Buna göre, evlilik sayısı bir önceki yıla göre 800 bin azalmıştı. Halihazırda dünyanın en düşük doğum oranlarına sahip olan Çin’de bu oran 2022 yılında 1,09’a düşmüştü. Bu da rekor düzeyde düşük bir rakamdı.

 

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme