• Haberler
  • İzmir
  • Çiğli’yi ziyaret edecekler için seyahat kılavuzu

Çiğli’yi ziyaret edecekler için seyahat kılavuzu

Çiğliye nasıl gidilir Çiğli'ye uçak ile gitmek isteyen ziyaretçiler için kullanılması gereken havalimanı Gaziemir ilçesinde bulunan...

Çiğliye nasıl gidilir

Çiğli’ye uçak ile gitmek isteyen ziyaretçiler için kullanılması gereken havalimanı Gaziemir ilçesinde bulunan Adnan Menderes Havalimanı’dır. Her şehirden otobüs ile ulaşım seçeneği bulunuyor. Çiğli’ye edecek ziyaretçiler için Bornova ilçesinde bulunan İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni de kullanabilirler. Ankara, Eskişehir, Kütahya, Balıkesir ve Manisa illerinden de tren ile ulaşım imkanı mevcut. Çiğli’ye tren ile gitmek isteyen ziyaretçiler ise bulundukları şehre bağlı olarak 2-14 saat arasında buraya varabilirler. İzmir Mavi Tren hattının da İzmir’deki durağı Basmane’ de bulunuyor. Ziyaretçiler, burada 346, 329, 342, 128 ve 295 no’lu Eshot hatları kullanılarak Çiğli’ye aktarma yapabilirler.

Çiğli’ de gezilecek yerler nelerdir ?

İzmir şehir merkezine 30 km uzaklıkta olan Çiğli ilçesi, şehrin popüler bir turizm bölgelerinden biri olarak pek tercih edilmese de, gelen ziyaretçilerine birçok tarihi, turistik ve kültürel ortamlar sunuyor.

Çiğli denince, aklımıza ilk İzmir Doğal Yaşam Parkı geliyor. Avrupa’nın en büyük hayvanat bahçesi olması sebebiyle ziyaretçileri kendine çekiyor. Parkın içinde çok sayıda yırtıcı hayvan çeşidinin olması, ziyaretçiler açısından hayvanları gözlemleme ve araştırma imkanı sunar.

Çiğli’de gidilecek bir diğer turistik mekanda Kuş Cenneti olduğunu söylenebilir. Binlerce kuşun göç yolu üzerinde bulunan Kuş Cenneti’nde yer alan gözlem alanları ve dürbünler ile gözlem yapılabilir. İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın içinde bulunduğu Sasalı Kent Ormanı ve Piknik Alanı da Çiğli’de doğa ile baş başa olmak ve piknik yapmak için tercih edilebilir.

Doğal Yaşam Parkı 

Çiğli’nin Tuzla Mahallesi bulunan İzmir Doğal Yaşam Parkı, ilçe’ye yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Özel araba ile ulaşım ortalama ise 5 dakika sürüyor. Toplu taşıma araçları ile gitmek için 777 ve 751 no’lu Eshot hatları kullanılabilir. Ayrıca, ilçenin en meşhur bölgesi olduğunu söyleyebiliriz.

Haber

Kuş Cenneti

Çiğli’de Tuzla Mahallesi mevkiinde olan Kuş Cenneti, ilçe’ye 4 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Buraya Gazi Çiçek Caddesi üzerinden özel araba ile ulaşım ortalama 6-8 dakika sürüyor. Toplu taşıma ile gitmek için 751 ve 771 no’lu otobüs hatları kullanılabiliyor. İzmir Kuş Cenneti, gün içinde ziyaretçilerine ücretsiz olarak açık bulunuyor.

Kipa AVM

Çiğli’de Ataşehir mevkiinde yer alan Kipa AVM, ilçe’ye yaklaşık olarak 13 kilometre mesafede bulunuyor. Ahmet Piriştina Caddesi üzerinden özel araba ile  15-20 dakika kadar sürebiliyor. Toplu taşıma araçları 428, 442, 595, 817 no’lu Eshot hatları ve İzban hattı kullanılabilir. Ayrıca, Havaş ile ulaşım sağlamak da mümkün.

Sasalı Kent Ormanı ve Piknik Alanı

Çiğli’nin Tuzla Mahallesinde bulunan Sasalı Kent Ormanı ve Piknik Alanı, ilçe merkezine yaklaşık olarak 3 km uzakta yer alıyor. Özel araba ile ulaşım 5 dakika kadar sürüyor. Toplu taşıma araçları ile gitmek için 777 ve 751 no’lu Eshot hatları kullanılabilir. Sasalı Kent Ormanı ve Piknik Alanı, ailenizle birlikte keyifli vakit geçirmek, piknik yapmak ya da doğa yürüyüşlerine katılmak için tercih edebileceğiniz oldukça büyük bir orman alanı.

Haber

Çamaltı Tuzlası

Merkeze yaklaşık olarak 2.5 kilometre mesafede bulunan Çamaltı Tuzlası’na özel araba ile ulaşım ortalama 3-5 dakika arası sürüyor. Toplu taşıma araçları ile gitmek için 771 no’lu Eshot hattı ve Çiğli dolmuşları da kullanılabilir. Ayrıca, Çiğli tarihinde de önemli bir yere sahip olan tuzla, Türkiye’nin en büyük tuzlası olma özelliğini taşıyor.

 

Haber Merkezi

 

 

Bakmadan Geçme