Çiğli Belediye Başkanı’ndan Barış Pehlivan’a destek

Gazeteci Barış Pehlivan, geçtiğimiz yıllarda Libya’da öldürülen MİT mensubu hakkındaki haberi nedeniyle 3 yıl 9 ay...

Gazeteci Barış Pehlivan, geçtiğimiz yıllarda Libya’da öldürülen MİT mensubu hakkındaki haberi nedeniyle 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmış, 6 ay cezaevinde kaldıktan sonra denetimli serbestlikten faydalanarak tahliye olmuştu.

Denetimli serbestlik sürecinde kendisine açılan yeni bir dava yüzünden Pehlivan, 8 aylık başka bir hapis cezası aldığını duyurdu.

CHP, Barış Pehlivan’ın aklanması için 6 milletvekilinden oluşan bir heyet kurarken, CHP’li Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’den destek açıklaması geldi. Sosyal medya platformu Twitter’da yaptığı paylaşımda Gümrükçü, “Kıymetli dostum Barış Pehlivan düşünceleri ve dik duruşu ile boyun eğmeyen, sözünü esirgemeden gazetecilik yaptığı için 5. kez hapsedilecek. #BarışınHakkı özgürlüktür, özgür kalacak. Barış içini ferah tut, doğrular hapsedilemez.” ifadelerini kullandı.

Kıymetli dostum Barış Pehlivan düşünceleri ve dik duruşu ile boyun eğmeyen, sözünü esirgemeden gazetecilik yaptığı için 5. kez hapsedilecek. #BarışınHakkı özgürlüktür, özgür kalacak. Barış içini ferah tut, doğrular hapsedilemez. pic.twitter.com/kkjMIvRdKv

— Utku Gümrükçü (@utkugumrukcu) August 2, 2023

Utku Beycan

Bakmadan Geçme