• Haberler
  • Özel Haber
  • Çiftçilerden mısır alım fiyatına tepki “tuvalet 5 TL mısır 6 TL”

Çiftçilerden mısır alım fiyatına tepki “tuvalet 5 TL mısır 6 TL”

Toprak Mahsulleri Ofisi, Twitter hesabında mısır alım fiyatlarını ton başına 6.000 TL olarak açıkladı. Alım fiyatının...

Toprak Mahsulleri Ofisi, Twitter hesabında mısır alım fiyatlarını ton başına 6.000 TL olarak açıkladı. Alım fiyatının düşüklüğü, çiftçiler ve vatandaşlar arasında tepkiye neden oldu.

Basında ve sosyal medyada, pek çok yerden “tuvalet 5 TL mısır 6 TL, çiftçiye reva mı” sesleri yükseldi.

Bir tepki de ENAG kurucususundan

“Enflasyon Araştırma Grubu” olarak bilinen ve TÜİK’ten bağımsız bir şekilde kendi enflasyon verilerini açıklayan grubun kurucusu olan ekonomist Veysel Ulusoy, mısır alım fiyatlarına tepki gösterdi.

Twitter’dan yaptığı paylaşımda Ulusoy; “Ukrayna’nın hububatı için canını veren yetkililer, Türk çiftçisinin mısırına yıllıı 30 kuruş artış yaparak 6 lira olarak belirledi. Kararı da utandıkları için internet sayfasında açıkladılar. Yazıklar olsun size!” dedi.

Ukrayna'nın hububatı için canını veren yetkililer, Türk çiftçisinin mısırına yıllıı 30 kuruş artış yaparak 6 lira olarak belirledi.

Kararı da utandıkları için internet sayfasında açıkladılar.

Yazıklar olsun size! pic.twitter.com/m1MyW5D6Lw

— Prof. Veysel Ulusoy (@ekonomikanaliz) August 22, 2023

Enflasyon Araştırma Grubu’nun açıkladığı enflasyon verileri, TÜİK’in verilerini şüpheli bulan pek çok kanal, gazete, ve diğer araştırma grupları tarafından kullanılıyor.

Utku Beycan

Bakmadan Geçme