• Haberler
  • Siyaset
  • CHP’li Yücel’den ‘Akbelen’ tepkisi: Akıllanmadınız mı?

CHP’li Yücel’den ‘Akbelen’ tepkisi: Akıllanmadınız mı?

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy Akbelen ormanlarında üç gün önce şafak baskını ile başlayan orman kesimlerini...

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy Akbelen ormanlarında üç gün önce şafak baskını ile başlayan orman kesimlerini engellemek için köylüler direniyor.

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel sosyal medya hesabından direnişe destek verdi, AK parti iktidarına da tepki gösterdi. Yaşanan deprem, sel felaketlerini hatırlatan Deniz Yücel, “Toprağa, havaya, suya, ormana, yeşile, kuşa, böceğe, ağaca, kısacası geleceğimize kasteden AKP iktidarı, şimdi de Muğla Akbelen’de maden için asırlık ağaçları yok ediyor!” dedi.

CHP’li Yücel’in açıklaması şu şekilde;

“Hiç mi düşünmüyorsunuz Akbelenliler neden ağaçlara sarılıyor? Tabiat ananın Limak’tan ve 5’li çetelerden çektiği nedir? Hiç mi akıllanmadınız yaşanan doğal afetlerden, toprak kaymalarından, orman yangınlarından, sel felaketlerinden, depremlerden… Toprağa, havaya, suya, ormana, yeşile, kuşa, böceğe, ağaca, kısacası geleceğimize kasteden AKP iktidarı, şimdi de Muğla Akbelen’de maden için asırlık ağaçları yok ediyor! DUR demezsek madenler felaketimiz olacak! Ormanlar yok olacak! İklim kaybolacak… Ve unutmayın ki doğa kendinin olanı mutlaka bir gün geri alır!”

 

Serdar Yılmaz

Bakmadan Geçme