CHP’li vekillerden Merdan Yanardağ’a destek

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı açıklamaları gerekçe göstererek TELE1...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı açıklamaları gerekçe göstererek TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında soruşturma başlatmış ve Yanardağ gözaltına alınmıştı.

CHP’li vekillerden Yanardağ’ın gözaltına alınmasına tepkiler yükseldi.

YURTSEVERLİĞİNİN TANIĞIYIZ 

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, “Siyasetteki varlığını inandığı değerleri satmaya borçlu bir düşkünün montajladığı bir videoyla linç edilen Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınmasını kabul etmiyoruz. Merdan Yanardağ’ın teröre karşı duruşunun ve yurtseverliğinin tanığıyız yanındayız” dedi.

“BU BİR GÖZDAĞIDIR”

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise, “Bu bir gözdağıdır. Anlamsızdır. Merdan Yanardağ bir vatan severdir. Fikirlerini beğenmediklerinizi polis ve yargı yoluyla dizayn etmekten vaz geçin. Türkiye’ye yazık ediyorsunuz.” dedi.

“NAFİLE BİR ÇABA”

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat,  “TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ aydındır, vatanseverdir, gazetecidir. Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. Terörle aydın gazeteci Merdağ Yanardağ’ı yan yana getirmeye çalışmak nafile bir çabadır.” ifadelerini kullandı.

“VIZ GELİR”

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “İlk değil. Belki son da olmayacak ama hiçbir zaman pes etmeyecek. Kimyanızı bozan herkesi tutuklamaksa niyetiniz, Merdan Yanardağ gibi milyonlar var bu ülkede. Operasyonlarınız da montajlarınız da vız gelir”  ifadelerine yer verdi. 

“ÇAMUR MESNETSİZ” 

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, “Kibir, tahammülsüzlük ve üstünlerin hukuku yine bir gazeteciyi hedef aldı. Üstelik kendisine atılan çamur tamamem mesnetsiz olduğu halde. Ne yaparsanız yapın özgür basın susmayacak” dedi.

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme