• Haberler
  • Siyaset
  • CHP’li vekilin odası zorlanmıştı: Bulguya rastlanmadı

CHP’li vekilin odası zorlanmıştı: Bulguya rastlanmadı

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan  Kılıç'ın 21 Haziran'da odasının kapısının tornavida vb. bir cisim ile zorlanmış...

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan  Kılıç’ın 21 Haziran’da odasının kapısının tornavida vb. bir cisim ile zorlanmış ve kapı kilidi kırılmıştı. Kılıç’ın kapısı kırılan odasında yapılan inceleme tamamlandı.

‘HERHANGİ BİR BULGUYA RASTLANILMAMIŞTIR’

TBMM Başkanlığı tarafından, 21 Haziran’da yapılan aramanın ardından hazırlanan inceleme raporunda, “Oscor 24 Ghz Spektrum Analiz Cihazı ve Orion 2,4 Yarı İletken tespit cihazları ile belirtilen zaman aralığında yapılan tarama ve kontrollerde herhangi bir bulguya rastlanılmamıştır” denildi.

“GÜVENLİK ZAAFİYETİ”

Kılıç olaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Dün akşam 20.15 sıralarında, danışmanımla birlikte odadan ayrıldık, kilitledik, hiçbir sorun yoktu. Sabah danışmanım, 09.30 sıralarında geldiğinde, kapının açık olduğunu fark etti. Darbe almış, zorlanmış kapı. TBMM’ye vatandaşlar girerken birçok yerden aranarak geçiyorlar. Ama TBMM’de milletvekili odasının kapısı zorlanmış. Tabii bizim korkacağımız bir şey yok. Kimseden saklımız, gizlimiz de yok. Ama bu çok ciddi bir güvenlik zafiyetidir. Ve TBMM’nin saygınlığına da gölge düşürecek niteliktedir” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme