• Haberler
  • Asayiş
  • CHP’li özgür özel Abdülbaki Dakak’ın eğitim gördüğü kurumun kapatılmasını istedi

CHP’li özgür özel Abdülbaki Dakak’ın eğitim gördüğü kurumun kapatılmasını istedi

CHP Manisa milletvekili Özgür Özel çocukların tarikat ve cemaatlerin ellerine terk edildiğini dile getirdi. Menzil cematinin...

CHP Manisa milletvekili Özgür Özel çocukların tarikat ve cemaatlerin ellerine terk edildiğini dile getirdi.

Menzil cematinin üyeleri tarafından kurulduğu bilinen Semerkand vakfına ait kaçak bir medresede eğitim görmekte olan 12 yaşındaki Abdülbaki Dakak’ın defalarca medreseye gitmek istememesine rağmen ailesi tarafından zorla gönderildiği ortaya çıktı. kursun yakınlarında bir ahırda tavana asılı halde bulunan Dakak’ın ölümü şüpheli bulunuyor. Tarikatler, cemaatler ve onlara bağlı kurumlarda verilen gayriresmi eğitimleri Abdülbakinin ölümü üzerinden meclise taşıyan özel:

“Şanlıurfa’da Menzil Cemaati mensuplarınca kurulan Semerkand Vakfı’na ait olduğu belirtilen kaçak bir “medresede” eğitim gördüğü ifade edilen 12 yaşındaki Abdulbaki Dakak isimli yavrumuzun, kursun yakınlarındaki ahırda şüpheli biçimde ölü bulunmuş olması, tüm Türkiye’yi sarsmıştır. Yavrumuzun, kurstan defalarca ayrılmak istemesine rağmen ailesinin buna izin vermediği ileri sürülmektedir. Bu vahim olay hakkında açılan soruşturmayı çok yakında takip ettiğimizi bütün kamuoyunun bilmesini isteriz” dedi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu ve Abdurrahman Tutdere’nin olayı incelemek üzere görevlendirildiğini aktaran Özel, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nun gerçeklerin açığa çıkması için var gücüyle çalışması gerektiğini ifade etti.

Özel, şöyle devam etti:

“Abdulbaki Dakak yavrumuzun eğitim gördüğü belirtilen bu kurumun derhal kapatılması, ismi geçen vakfa ait benzer yerlerin de bir an önce denetim altına alınması gerekmektedir.

“Türkiye’nin kanayan yarası haline gelen örgün eğitim dışında yer alan yüz binlerce çocuğumuzun kamu denetimi dışında tarikat ve cemaatlerin eline bırakıldığı gerçeğiyle yüzleşmeli ve bir daha benzer olayların yaşanmaması için gerekli önlemler alınmalıdır, bu konuda Parlamento üzerine düşeni derhal yerine getirmelidir.

 

Bakmadan Geçme