• Haberler
  • Ekonomi
  • CHP’den yarın açıklanacak faiz kararı için tahmin “yine kemer sıktıracaklar”

CHP’den yarın açıklanacak faiz kararı için tahmin “yine kemer sıktıracaklar”

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlediği basın toplantısında yarın açıklanması beklenen faiz...

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlediği basın toplantısında yarın açıklanması beklenen faiz kararları ile ilgili “Her seferinde vatandaşa sabır telkin edip, kemer sıkma politikasını vatandaşa yükleyen, ancak kendi lüks yaşamlarından taviz vermeyen, kendileri tasarrufta bulunmayan bir iktidarla karşı karşıyayız. Millete bir acı reçete çıkacak görünüyor” dedi.

Seçimden önce CHP’nin gerekli uyarıları yaptığını, ülkenin ekonomisinin uçuruma sürüklendiğini söylediğini belirten Köksal, kamu kaynaklarının seçim harcamalarını finanse etmekte kullanıldığının ortaya çıktığını da ekledi.

İletişim başkanlığının bütçenin %72’sini tükettiğini dile getiren Köksal, “‘Okullara öğretmen ataması yapılacak” dedi, manevi danışman adı altında imam atadı. “Ekonomi düzelecek, faiz düşecek” dedi, dolar 24 liraya dayandı. “Adaleti getireceğiz” dedi, 16 yaşındaki çocuk afişe, kaş ve bıyık çizdiği için tutuklandı. “Zam yok” dedi, iğneden ipliğe her şeye zam yapıldı. “EYT tamam” dedi, aylardır maaş bağlanan EYT’li yüzde 20’yi bulmadı. “Yerli uçak, araba, traktör” dedi, kendi ürettiğimiz buğdayı, şekeri, mercimeği dahi ithal eder hale getirdik. Eğitimde de sorunlar artarak devam ediyor” diyerek ÇEDES projesine ve yoksullaşmaya tepki gösterdi.

Köksal, konuşmasında önce faiz indirimi vaat edildiğini, şimdi tam tersinin beklendiğini hatırlatarak, her seferinde vatandaştan sabır istendiğinin, kemer sıkma politikalarıyla yüklerin vatandaşın sırtına bindirildiğinin altını çizdi.

Bu politikaları güdenlerin kendi lüks yaşamlarından taviz vermediğini, tasarrufta bulunmadığını vurgulayan Köksal, “Millete bir acı reçete çıkacak görünüyor. Yapılan tüm seçim giderlerinin, lüks harcamaların, örtülü ödeneğin maliyeti vatandaşın sırtına binecek görünüyor.” ifadelerini kullandı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme