• Haberler
  • Genel
  • CHP’den Mehmet Şimşek’e Tepki Türkiye’yi Enflasyon Komasına Sokacaklar

CHP’den Mehmet Şimşek’e Tepki Türkiye’yi Enflasyon Komasına Sokacaklar

İstanbul milletvekili ve ekonomist Özgür Karabat, Mehmet Şimşek’in “Türkiye rasyonel politikalara geri dönmeli” sözleri için “tam...

İstanbul milletvekili ve ekonomist Özgür Karabat, Mehmet Şimşek’in “Türkiye rasyonel politikalara geri dönmeli” sözleri için; “tam bir itiraf yorumunu” yaptı.

Türkiye’deki gelir dağılımı adaletsizliğine ve bu adaletsizlikle enflasyonun kol kola yürüdüğüne vurgu yapan Karabat, nüfusun yarısından daha azının Türkiye’deki gelirin yüzde yetmişini alıyor olmasına dikkat çekti. En yoksul kesim ise sadece %6’sını alıyor. Dikkatin bu rakamlarda yoğunlaşması gerektiğini düşünen Özgür Karabat, Mehmet Şimşek’i çarpıtılmış TÜİK verilerini doğru kabul etmekle eleştirdi.
TÜİK için;”Bu sistemin irrasyonelliğini sağlayan en büyük kurum pinokyo TÜİK’tir. Onun adı: Tayyip’i Üzmeyen İstatistik Kurumu ama vatandaşı üzüyor. Mehmet Şimşek’in tedbir alması gerekiyor ama almıyor. Önümüzdeki dönemlerde göreceğiz akaryakıt başta olmak üzere yeni zamlar devam edecek. Aktarılan kaynaklar devlete gidecek, bütün bunların hepsini yoksullardan orta sınıflardan aktarılacak. Türkiye de fakirleşmeye ve para piyasalarında daralmaya devam edecek” diyen Karabat,”Akıl dışı demekle olmuyor, akıl dışılığı ortadan kaldırmak, ona karşı direnmek ve yok etmekle oluyor ama Mehmet Şimşek’in ilk günkü tavrı dağ fare doğurdu dedirtecek cinsten” diyerek sözlerini noktaladı.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme