CHP’den bir ihraç haberi daha!

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, parti disiplini kurulu tarafından alınan bir kararla...

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, parti disiplini kurulu tarafından alınan bir kararla CHP’den ihraç edildi. Yüksek Disiplin Kurulu’nun 26 Temmuz 2023 tarihli toplanmasında verilen karar, CHP Tüzüğünün 68. Maddesi’nin 1-a ve 1-b fıkralarına dayandırıldı.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı, denetim sonucu aldığı Tanju Özcan’ın  kesin çıkarma cezasının incelemelerine ilişkin ayrıntılı bilgi paylaşımı yapılmadı. Ancak CHP Tüzüğü’nün disiplin kurallarına uygun olarak verilen cezanın, partiden ihraç edilme kararının dayanağı olduğu düşünülüyor.

Parti disiplini kurulduğunda kararın ardından Tanju Özcan’ın siyasi geleceği ve Bolu Belediye Başkanlığı pozisyonu hakkında kamuoyunun meraklı bekleyişi sürüyor.

Özcan’ın ihraç edilmesiyle ilgili daha fazla bilginin ilerleyen günlerde açıklanması bekleniyor. Bu süreçte CHP yetkilileri ve Tanju Özcan’ın açıklamaları, olayın seyrini belirleyecek önemli unsurlar arasında yer alacak.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme