CHP'DE KONGRE SÜRECİ SONA ERDİ

Yeniizmir.com’dan Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre CHP İzmir'de 5 Ağustos'ta başlayan ilçe kongreleri sona erdi. Kongrelerde 17...

Yeniizmir.com’dan Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre;
CHP İzmir’de 5 Ağustos’ta başlayan ilçe kongreleri sona erdi. Kongrelerde 17 ilçede seçime tek liste ile gidilmesi dikkat çekti. Toplamda 17 ilçede ise değişim yaşandı. 5 Ağustos ile 27 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen kongrelerin ardından 16 Eylül’de yapılacak CHP İzmir İl Kongresi’nde ‘değişim’ tamamlanacak.

‘DEĞİŞİM’ İLÇELERİ      

Kongrelerin tamamlanmasıyla birlikte değişim yaşayan ilçeler belli oldu. Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Buca,  Çiğli, Dikili, Foça, Güzelbahçe, Kemalpaşa, Konak, Menderes, Menemen, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk ve Torbalı’da ilçe başkanları değişti. Değişim yaşandığı ilçelerin 11’inde seçime tek liste ile gidildi. 17 ilçede tek liste çıkartıldı. Bazı delegelerden CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından ‘tek liste’ dayatması yapıldığı iddia edildi.  3 adayın olduğu ilçeler yalnızca Buca ve Bayındır olurken Buca’da diğer aday son anda çekilme kararı aldı. Bazı delegeler ise bu konuda bazı belediyelerin istihdam teklifi sunduğu bazılarının ise delege olan işçileri işi ile tehdit ettiği öne sürüldü.

KONGRELERE ‘BAYIR’ DAMGASI!

Birçok kongreye katılım sağlayan ve ‘değişim’ söylemleri ile sık sık öne çıkan CHP eski Milletvekili Tacettin Bayır, Buca’da açtı ağzını yumdu gözünü. Üstü kapalı bir şekilde sürekli olarak iddia edilen durumu, Bayır açık açık söyledi. Parti içinde demokrasi olmadığını belirten Bayır, “Adaylar pırıl pırıl ama arkasına baktığınızda aslında adayların değil arkasındaki gücün yarıştığını görüyoruz” dedi.

DELEGELER KATILMADI

Tek adaylı bazı kongrelerde ‘baskı’ iddiaları gündeme geldi. Bazı delegeler ise kongreye katılmayarak CHP İzmir İl Başkanlığı’na tepkisini dile getirdi.

ÇİĞLİ’DE OLAYLI SEÇİM

Kongrelerin tamamlanmasının ardından en dikkat çeken olay Çiğli’de yaşandı. Listenin habersiz bir şekilde değişmesiyle birlikte tansiyon yükseldi. Bir delegenin, sandığa müdahale etmesiyle salona çevik kuvvet girdi

. Oy kullanma işlemi mühürsüz sandıkta da çevik kuvvet eşliğinde devam ederken bazı delegelerin itiraz edeceği öğrenildi.

‘LİSTE’ KRİZİ

Karabağlar ve Buca’da yaşanan ‘liste’ krizi dikkat çekti. Karabağlar’da muhalefetin adayı Emel Tangobay’ın listesi gecikti. Listenin yaklaşık 3 saat gecikmesiyle birlikte ortam gerildi. Buca’da ise iki adaylı geçen seçimde listelere itiraz oldu. Toplamda 5 kişinin adaylıktan çıkmak için itiraz etmesi sonucunda listelerde düzenleme yapılması için ek süre verildi.

CHP İZMİR’DE KİM ADAY OLACAK?

CHP İzmir’de vekil aday adayı olmak için istifa eden Deniz Yücel’in ardında göreve Şenol Aslanoğlu atandı. Aslanoğlu’nun il başkanlığına aday olacağı kulislerde konuşulmaya başlandı. İlçe kongrelerinde sık sık boy gösteren CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam, CHP Konak eski İlçe Başkanı Aytekin Tunus, CHP Konak eski İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, Bornova eski Belediye Başkanı Olgun Atilla ve son olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sinan An’ın aday olmak istediği bilgileri kulislerde yer alıyor. Öte yandan CHP İzmir’de Aslanoğlu’nun aday olduğu tek liste ile seçime gidilmesi noktasında çalışmalar yapıldığı da iddia ediliyor.

Bakmadan Geçme