• Haberler
  • Siyaset
  • CHP'de ilçe kongreleri başlıyor: Konak'ta İlgazi adaylık için yola çıktı

CHP'de ilçe kongreleri başlıyor: Konak'ta İlgazi adaylık için yola çıktı

Yeni İzmir Gazetesi'nden Berivan Kaya'nın haberine göre, Cumhuriyet Halk Partisi, Genel seçimlerin hemen ardından olağan kongre...

Yeni İzmir Gazetesi’nden Berivan Kaya’nın haberine göre, Cumhuriyet Halk Partisi, Genel seçimlerin hemen ardından olağan kongre sürecine girdi. Mahalle delege seçimleriyle başlayan süreç, ilçe kongreleriyle devam ediyor. İlçelerden ise değişim mesajları yükseliyor. CHP Konak ilçe başkanlığı için örgütün büyük desteğini alan Ozan Ali İlgazi yola çıktı. Küçük bir miting havasında geçen adaylık törenine Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından yer aldı.

“EMEĞİN MÜCADELESİ”

CHP Konak İlçe Başkanı Adayı İlgazi açıklamasında, “Yoldaşlarım bugün burada karşınızda, Konak ilçe başkan adayı olarak bulunmak hem onur hem gurur hem de büyük heyecan” sözleriyle konuşmasına başlayan CHP’li Ozan Ali İlgazi, “1999 yılında evimizin mutfağı olan gençlik örgütünde çıkmış olduğum uzun yolun sonunda, gelenekten geleceğe olan inancımız ile kaşınızdayım. O günkü hayalimi gerçekleştirmek için sizlerle birlikte yola çıkmak istiyorum. CHP büyük bir ailedir. Bu ailenin yetiştirdiği, içinden çıkan bir evladı olarak, evimizi büyütmek, ailemizi genişletmek için sizlerle birlikte yola çıkıyorum! Bizden önce emek vermiş, tüm ilçe başkanlarımıza, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, gençlerimize, kadınlarımıza, alanda, sandıkta çalışmış tüm mücadele arkadaşlarıma bir kez daha sizlerin önünde teşekkür etmek istiyorum. Önlerinde saygıyla eğiliyorum. Çünkü ben 1999’da ilçemizin kapısından içeri girdiğimde, ‘Emek en yüce değerdir’ tabelası vardı. Bu şiara inanarak yaşadım ve bu şiara inanarak yürüdüm, yaşadım. Bundan sonra da yapacağımız mücadele anlayışında, dün olduğu gibi yarın da emek olacaktır. Çünkü emek en yüce değerdir! Ve biz emekten yana olanlar, yani emekçi CHP’liler olarak hep birlikte emeğin mücadelesini büyütmeye geliyoruz” dedi.

Haber

“DİKTATÖRLER BİR KEZ DÜŞER”

Mart 2024’te yapılması planlanan yerel seçimlere ilişkin mesajlar veren İlgazi, “Parti içi demokratik yarışımızın sona erdiği andan itibaren, esas kavga, asıl mücadelemiz başlayacak. Değerli arkadaşlarım, burası CHP… Burası Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti… CHP masa başında değil, savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir. O yüzdendir ki, bizlerin umutsuzluğa, yılgınlığa kapılacak bir anımız dahi yok! Evet bizim yolumuz zordur, meşakkatlidir, taşlı, dikenlidir. Ama unutmayın ki diktatörler bir kez düşerse asla ayağa kalkamazlar, yok olurlar. Ama biz devrimciler bin kez düşsek de kavgaya devam ederiz, etmeliyiz, edeceğiz. İnanın, buna arkadaşlar, inanın bunu biz başaracağız!” diye konuştu.

“SEVGİ DİLİ”

Örgütü birleştireceği sinyalini veren İlgazi, “Bizler önce birbirimizi sevmeyi, omuz vermeyi öğreneceğiz. Sevgi dilini ülkemize yeniden getireceğiz. Yönetim Kurulumuz, güçlü kadınlarımız, geleceğin mimarı olacak olan gençlerimiz, muhtarlarımız ve partimizin asıl sahibi olan üyelerimiz ile kongremiz sonlandığında önce yerel seçimde, sonra da yapılacak ilk genel seçimde partimizi iktidar taşıyacağız. Hiç kimseyi, ‘ocu’, ‘bucu’ diye ayrıştırmadan, ötekileştirmeden hep birlikte başaracağız. Zulme ve baskıya asla boyun eğmeyeceğiz. Cumhuriyet değerlerimizden, ilkelerimizden ve sol, sosyal demokrat ideolojimizden asla taviz vermeyeceğiz! Daha güçlü, daha kararlı ve hep birlikte geleceğiz, geliyoruz! Şimdi bu zor, meşakkatli, taşlı, dikenli ama sonu zafer olan yolu hep birlikte, yeniden inşa etmeye var mısınız? El ele, kol kola, omuz omuza mücadeleye var mısınız? Sizler benim ailemsiniz. Sizler benim yoldaşlarımsınız. Sizler benim arkadaşlarımsınız. Sizler benim kardeşlerimsiniz. Sizler benim büyüklerimsiniz. Kendimi size emanet ediyorum. İyi ki varsınız, var olun, yaşasın örgütlü mücadelemiz! Yaşasın CHP!” ifadelerine yer verdi.

 

Bakmadan Geçme