• Haberler
  • Gündem
  • CHP’de değişim isteği, yerel yöneticilerde ve tabanda yayılıyor

CHP’de değişim isteği, yerel yöneticilerde ve tabanda yayılıyor

İsmail Saymaz, CHP’de değişim talebinin nasıl zirveden daha aşağılara doğru indiğini Sözcü TV’de anlattı. Ekrem İmamoğlu...

İsmail Saymaz, CHP’de değişim talebinin nasıl zirveden daha aşağılara doğru indiğini Sözcü TV’de anlattı.

Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun arasındaki ipleri koparan kahvaltı buluşmasından sonra Ekrem İmamoğlu’nun mümkün olan herkesle temas ettiğini anlatan İsmail Saymaz, değişim talebinin gitgide daha aşağılara inmekte olduğunu ise “CHP’de de değişim arzusu merkezden çepere doğru yayılıyor. Örneğin dün Batı Karadeniz’deki 9 İl Başkanı değişim arzusunu dillendirdiler. Seçim sürecinde milletvekili olmak için istifa etmiş 40 civarında il başkanı da tüzük kurultayı talep ediyor. Yani bu değişim talebi ete kemiğe bürünmüş durumda.” dedi.

Ardından İmamoğlu’nun, değişimin fiili önderliğini yapmak istediğini, bunun için mutlaka genel başkanlık talep etmediğini anlatan Saymaz, “Bu neye benziyor? AKP’nin ilk yıllarına benziyor. AKP’nin ilk yıllarında fiili önder Recep Tayyip Erdoğan’dı, fakat fiili başkan Abdullah Gül’dü” dedi.

İmamoğlu’nun önceliğinin değişimi isteyen bir kadronun yaratılmasını öncülük etmek olduğunu, ille bu kadronun resmi önderi olmak gibi bir şartı olmadığını anlatan Saymaz, İmamoğlu ile Özgür Özel arasındaki bağlantının boyutunun farklılığına da dikkat çekti.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme