• Haberler
  • Gündem
  • CHP’de bir belediye başkanından daha ‘değişim’ çağrısı

CHP’de bir belediye başkanından daha ‘değişim’ çağrısı

CHP’de seçim yenilgisinin çalkantıları devam ediyor. Parti içinde mevcut yapının devamlılığını savunan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu...

CHP’de seçim yenilgisinin çalkantıları devam ediyor. Parti içinde mevcut yapının devamlılığını savunan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki “devamlılık” grubuyla İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu liderliğindeki “değişim” grubu arasındaki rekabet, parti içinde ve Türkiye’de gündem olmaya devam ediyor.

Eskişehir’e bağlı Odunpazarı’nın belediye başkanı olan Kazım Kurt, CHP içerisindeki kargaşa ile ilgili olarak gazeteci İsmail Saymaz’a açıklamalarda bulundu.

Eski Eskişehir Milletvekili olan, 2014’te Odunpazarı belediyesini AKP’den alan ve belediye başkanlığını devam ettiren Kurt’un, Yılmaz Büyükerşen’den sonraki Eskişehir Belediye Başkanı olması bekleniyor.

Mevcut gidişle Eskişehir’in bile kaybedileceğini söyleyen Kurt, İsmail Saymaz’a yaptığı açıklamalarda Kemal Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısında bulundu.

Saymaz’a verdiği demeçte Kurt, “Ekrem Bey’in tavrının ne olacağını bilmiyorum. O da kararlı bir biçimde ‘Aday olurum’ ya da ‘Olmam’ demiyor. Ben onlara daha farklı bir formül söyledim. Madem öyle Kemal Bey çekilsin. Özgür Özel, genel başkan olsun. Ekrem Bey, İstanbul’u kazansın. İnsanların karşısına çıkalım, ‘Bak, biz değiştik’ diye insanları inandıracak bir şey yapalım.” ifadelerini kullandı.

haber merkezi

Bakmadan Geçme