CHP PM Üyesi: Kaynakları yandaşlara değil işçilere verin

CHP PM Üyesi, İstanbul Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Üyesi ve TBMM CHP Ekonomi Masası Üyesi Özgür...

CHP PM Üyesi, İstanbul Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Üyesi ve TBMM CHP Ekonomi Masası Üyesi Özgür Karabat, Twitter üzerinden bir paylaşım yaptı. Yükselen enflasyon yüzünden işçi hareketlerinin artmasından bahseden Karabat, fabrikalardan başlayan hareketlenmenin şantiyelere indiğini belirtti; “kaynakları yandaşları değil işçilere verin” dedi.

Paylaşımın tamamında Karabat, “KAYNAKLARI YANDAŞLARA DEĞİL İŞÇİLERE VERİN
Enflasyonun faturasını işçi, memur ve emekliye kesen AKP yüzünden her gün başka bir yerde protestolar oluyor. Fabrikalarda başlayan tepkiler, şantiyelere yansımaya başladı. Yandaşlara ihale edilen İstanbul yeni havalimanı metro inşaatında işçilere ağır çalışma koşulları dayatılıyor. Yüz milyarlarca liralık vergi borcu silinen bu müteahhitler, işçilere yüzde 34’ü bulmayan zam yaptı. Sabah 7’den akşam 6:30’a kadar 40 derece sıcağın altında çalıştırılan işçilere köle muamelesi yapılıyor. 5’li çeteye akıtılan kaynakları kesip, emekçilere verin. İşçilerin taleplerinin bir an önce yerine getirilmesi gerekiyor. Metro inşaatında çalışan işçileri müteahhitlerin insafına bırakamazsınız.” ifadelerini kullandı.

KAYNAKLARI YANDAŞLARA DEĞİL İŞÇİLERE VERİN
Enflasyonun faturasını işçi, memur ve emekliye kesen AKP yüzünden her gün başka bir yerde protestolar oluyor. Fabrikalarda başlayan tepkiler, şantiyelere yansımaya başladı. Yandaşlara ihale edilen İstanbul yeni havalimanı metro… pic.twitter.com/zDl6wqz7VZ

— Özgür KARABAT (@OzgurKarabatCHP) August 15, 2023

Utku Beycan

Bakmadan Geçme