• Haberler
  • CHP Ödemiş'ten anlamlı basın açıklaması

CHP Ödemiş'ten anlamlı basın açıklaması

Ulusal kurtuluş mücadelesine adını İlkkurşun Direnişi ile yazdıran Ödemiş'in işgalden kurtuluşunun 102. yılı dolayısıyla CHP Ödemiş'ten anlamlı bir basın açıklaması yapıldı.


Açıklamada, Ödemiş’in Mayıs 1919’da başlattığı Kuvayı Milliye hareketinin ve 3 Eylül’ün aziz milletimizin bağımsızlık mücadelesinin önemli bir dönüm noktası olduğu vurgulandı. CHP Ödemiş, bu özel günde, çocukların şanlı tarihimizden ilham alarak yetişmelerini sağlamak için var gücüyle çalışacaklarını belirtti ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilere şükranlarını sundu. 3 Eylül’ün, Ödemiş’in ve milletin bağımsızlık mücadelesindeki zaferinin simgesi olduğu ifade edildi.

Ulusal kurtuluş mücadelesine adını İlkkurşun direnişi ile yazdıran Ödemişimizin işgalden kurtuluşunun 102. yılı kutlu olsun. Bugün Kuvay-ı Milliye ateşini yakan bir kentin dağlarında çiçekler açtığı gündür Ödemiş, Mayıs 1919’da düşmana karşı bir araya gelerek ilk kurşunu atan, sivil halk gücünden oluşan Kuvayı Milliye hareketini başlatan, işgal güçlerine karşı çıkılabileceği düşüncesinin tüm ülkede dalga, dalga yayılmasını sağlayan kenttir. Ödemiş’in düşman işgalinde gösterdiği direnişi ve 3 Eylül kurtuluş tarihi sadece bir kentin kurtuluş tarihi olarak değil, aziz milletimizin topyekûn bir şekilde verdiği bağımsızlık mücadelesinin sona erdiği tarihlerden de birisidir. 30 Ağustos’ta Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde özgürlüğe tutkun bir ulus, tüm yokluklara, olanaksızlıklara rağmen kurtuluşunu ilan etmiştir. Kurtuluşumuzun 102. Yılı’na kavuşma onurunu yaşadığımız bu tarihi günde çocuklarımızın şanlı tarihimizden aldığımız güç ve ilhamla yetişmesini kendimize bir görev biliyoruz. Bastığımız yerleri toprak diyerek geçmiyoruz. Bu büyük mirası yarınlara taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bizler biliyoruz ki; zaferi ancak inananlar ve kazananlar kutlar! Cumhuriyetimizin kurucusu edebi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha şükranlarımızı sunuyor ve allahtan rahmet diliyoruz. 3 Eylül Ödemişimizin düşman işgalinden kurtuluş günü kutlu olsun!..
 

Bakmadan Geçme