• Haberler
  • Gündem
  • CHP, motorlu taşıtlar vergisini de içeren yasayı Anayasa Mahkemesi’ne götürüyor

CHP, motorlu taşıtlar vergisini de içeren yasayı Anayasa Mahkemesi’ne götürüyor

Cari açığın fazlalığından, seçimlerden önce yapılan harcamalardan ve deprem maliyetlerinden kaynaklanan acı reçete halka da yatıldı....

Cari açığın fazlalığından, seçimlerden önce yapılan harcamalardan ve deprem maliyetlerinden kaynaklanan acı reçete halka da yatıldı. Maaşlar ve ücretler düşürülüp tüketim ürünlerindeki vergiler arttırılırken, vatandaşa kemer sıkmak düştü.

Duvar gazetesinden Ceren Bayar’ın haberine göre Cumhuriyet Halk Partisi, geçen hafta Meclis kararıyla yürürlüğe giren torba yasayı Anayasa Mahkemesi’ne götürecek. Yasa, getirilen ek motorlu taşıtlar vergisini de içeriyordu.

Cumhuriyet Halk Partisi, torba yasa içerisinde anayasaya aykırı pek çok gerekçe buldu. Merkez Yönetim Kurulu’nda alınan karar sonucu torba yasa, Anayasa Mahkemesi’ne götürülecek.

Anayasaya aykırılık içerdiği tespit edilen maddeler AYM’ye götürülecekken, kamu yararı içerdiği tespit edilen maddelerin ise mahkemeye taşınmayacağı söylendi.

Mahkemeye götürülecek maddelerin başında ek motorlu taşıtlar vergisi, ve cumhurbaşkanına 5 kat daha fazla ÖTV arttırma yetkisi bulunuyor.

Cumhuriyet Halk Partisi, önümüzdeki 1 ay içerisinde itiraz sürecini başlatmayı planlıyor. Resmi prosedürlere göre kanun yürürlüğe girdikten sonra anayasaya taşınması için 60 günlük süre bulunuyor.

CHP, mahkemeye taşınacak maddelerle ilgili olarak akademisyenlerin ve uzmanların görüşlerine başvurulacağını da söyledi.

İptal başvurusunun yapılması için ise meclisteki üyelerin beşte birinin imzası gerekiyor. Bu, 120 milletvekiline denk düşüyor.

haber merkezi

Bakmadan Geçme