• Haberler
  • Ekonomi
  • CHP Milletvekili Kaya: KKM’nin maliyetiyle her bir emekliye 30 bin 800 lira verilebilirdi

CHP Milletvekili Kaya: KKM’nin maliyetiyle her bir emekliye 30 bin 800 lira verilebilirdi

CHP Bursa Milletvekili Kayahan Pala, sosyal medya platformu X üzerinden paylaşımda bulundu. 2022 yılı Ocak ayı...

CHP Bursa Milletvekili Kayahan Pala, sosyal medya platformu X üzerinden paylaşımda bulundu. 2022 yılı Ocak ayı ve 2023 yılı Temmuz ayı arasındaki dönemde kur korumalı mevduattan kaynaklı olarak 462 bin lira zarar oluştuğunu belirten Pala, bu parayla Türkiye’deki 15 milyon emeklinin her birine 30.800 lira ödenebileceğini belirtti.

Yaptığı paylaşımda Pala, “Kur Korumalı Mevduatın 2022 Ocak-2023 Temmuz döneminde kamu kesimine maliyetinin 462 milyar lira olduğu Sayın Zafer Yükseler (@zafyuks1) tarafından tahmin edilmiş.
Türkiye’de emekli sayısının yaklaşık 15 milyon olduğu varsayılırsa, bu tutar emeklilere aktarılacak olsa, söz konusu dönemde her bir emekliye 30 bin 800 TL verilebilirdi. Emeklilere zam söz konusu olduğunda, bütün tekliflerimize TBMM’de ret oyu verenler, sermayeye kaynak aktarmayı sürdürüyor. Türkiye’de ekonomi politikalarındaki temel sorun kaynak yetersizliği değil, kaynak dağıtımındaki tercihlerdir. Ülkemizin kaynakları emekçiler, emekliler, ev kadınları, öğrenciler ve dezavantajlı kesimlere hakça, adil bir biçimde dağıtılmalıdır.” dedi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme