• Haberler
  • Özel Haber
  • CHP İzmir milletvekillerinden Yusuf Tekin’e tepki: Önceki mülakatlar neye göre yapılıyordu?

CHP İzmir milletvekillerinden Yusuf Tekin’e tepki: Önceki mülakatlar neye göre yapılıyordu?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Haber Türk’te yaptığı bir konuşmada “öğretmen arkadaşlarımızın istihdamıyla ilgili süreçte mülakat...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Haber Türk’te yaptığı bir konuşmada “öğretmen arkadaşlarımızın istihdamıyla ilgili süreçte mülakat sürecini düzgün bir mülakat sürecine dönüştürmek istediğimiz için biraz uzun zaman alacağız” dedi.

Sunucunun Tekin’e Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim öncesi mülakatların kaldırılacağı vaadini hatırlatması karşısında Tekin mülakatların kaldırılmayacağını, fakat mülakatın içeriğinin değişeceğini belirtti, “Mülakat gibi mülakat yapacağız” dedi.

CHP İzmir milletvekillerinden tepki

Konuşma, tepkilere neden oldu. CHP İzmir milletvekilleri, bakan Tekin’e tepkilerini sosyal medya üzerinden gösterdi. Gökçe Gökçen, sosyal medyada yaptığı paylaşımda “Seçimden önce “mülakatları kaldıracağız” vaadi verip şimdi “mülakat gibi mülakat yapacağız” diyorlar. Daha önce yaptıklarınız ne gibi mülakattı? Atama bekleyen öğretmenler emeğiyle çalışıp kazanmak için nice fedakarlıklar yaparken, belirsizlikler içinde bunalıma sürükleniyor!” dedi.

https://x.com/GokceGokcen_/status/1701324777326018611?s=20

Mahir Polat ise aynı platformda yaptığı paylaşımda “Sayın @Yusuf__Tekin, bu cümleyi kurmadan önce yaptığınız mülakatlar neye göre yapılıyordu da şimdi ‘mülakat gibi mülakat yapacağız’ diyorsunuz? Atama bekleyen onca öğretmenin hayalleriyle oynamaktan, umutlarını yok etmekten vazgeçin. Seçim öncesi verdiğiniz sözleri tutun!” ifadelerini kullandı.

https://x.com/vekilmahirpolat/status/1701334672586740010?s=20

Utku Beycan

Bakmadan Geçme