• Haberler
  • Gündem
  • CHP İzmir Milletvekili Taşkın’dan Tanrıkulu’na destek

CHP İzmir Milletvekili Taşkın’dan Tanrıkulu’na destek

Geçtiğimiz günlerde CHP Diyarbakır Milletvekili ve eski Diyarbakır Barosu Başkanı Sezgin Tanrıkulu, TV100’de yaptığı açıklamalarda Türk...

Geçtiğimiz günlerde CHP Diyarbakır Milletvekili ve eski Diyarbakır Barosu Başkanı Sezgin Tanrıkulu, TV100’de yaptığı açıklamalarda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 1980 Darbesi’ni ve 15 Temmuz Darbe Girişimi’ni gerçekleştirdiğini, 90’lı yıllarda Doğu’daki köyleri yaktığını söylemiş, eleştiri oklarını üzerine çekmişti. CHP sözcüsü Faik Öztrak, Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin fikrinin bu olmadığını söyleyerek toplantılarda Tanrıkulu için gereken kararın verileceğini belirtmiş, öte yandan başta gazeteciler, kimi siyasetçiler ve insan hakları savunucuları olmak üzere çeşitli çevrelerden Tanrıkulu’na destek gelmişti.

Bir destek de İzmir Milletvekili’nden

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımla Tanrıkulu’na destek verdi. Paylaşımında Taşkın, “Sezgin Tanrıkulu kimseye hakaret etmeden eleştirilerde bulundu. Onu hedef alan samimiyetsiz linç kültürü ise iktidar trollerinin eseridir. Bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatının Erdoğan’ı bir davada savunurken dediği gibi, ‘İfade özgürlüğü bazılarına şok edici gelen söylemleri de kapsar” ifadelerini kullandı.

Paylaşımın ardından Taşkın’ın daha önce Balyoz ve Ergenekon kumpaslarını desteklediği iddiaları yeniden gündeme geldi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme