• Haberler
  • Özel Haber
  • CHP Grup Başkanvekili’nden tüzük değişikliği önerisi: Danışmanlar PM onayından geçirilmeli

CHP Grup Başkanvekili’nden tüzük değişikliği önerisi: Danışmanlar PM onayından geçirilmeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olarak eski AKP Milletvekili aday adayı olan Perinaz Mahpeyker Yaman’ın...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olarak eski AKP Milletvekili aday adayı olan Perinaz Mahpeyker Yaman’ın getirildiği iddia edilmiş, Yaman’ın Atatürk ve laiklik hakkında yaptığı paylaşımların ortaya çıkmasıyla beraber tepkiler yükselmişti. İddia Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak tarafından yalanlanırken, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer ve CHP İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen iddialara tepki göstermişti.

Yeni danışman iddiası CHP’yi karıştırdı!

CHP’de yaşanan iç karışıklık sırasında parti içerisinde değişim hareketi içerisinde bulunan Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, sosyal medya platformu X’te bir paylaşım yaptı. Günaydın, partinin ilk demokratik tüzük değişikliği ile beraber genel başkan danışmanlarının parti meclisi onayından geçirilmesi zorunluluğu getirilmesi gerektiğini söyledi.

Yaptığı paylaşımda Günaydın, “Partinin ilk demokratik tüzük değişikliğinde, Genel Başkan’ın görevlendireceği danışmanlarda uzmanlık alanı ve liyakat zorunluluğuyla birlikte sayısal sınırlama; danışmanların parti ilke ve ideolojisi uyarınca Parti Meclisi onayından (30+1) geçirilme zorunluluğu getirilmelidir.” dedi.

Partinin ilk demokratik tüzük değişikliğinde, Genel Başkan’ın görevlendireceği danışmanlarda uzmanlık alanı ve liyakat zorunluluğuyla birlikte sayısal sınırlama; danışmanların parti ilke ve ideolojisi uyarınca Parti Meclisi onayından (30+1) geçirilme zorunluluğu getirilmelidir.

— Gökhan Günaydın (@gunaydingokhan) September 3, 2023

Utku Beycan

Bakmadan Geçme