CHP Grup Başkanı Özgür Özel resti çekti

CHP içerisinde oluşan hiziplerin liderlik rekabetleri devam ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğindeki ‘devamlılık hizbi’ mevcut modeli ve...

CHP içerisinde oluşan hiziplerin liderlik rekabetleri devam ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğindeki ‘devamlılık hizbi’ mevcut modeli ve istikrarı savunurken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun liderliğindeki ‘değişim hizbi’ ise kadrolarda ve modelde bir değişikliği savunuyor.

Parti içerisindeki rekabette değişim hizbine daha yakın duran Grup Başkanı Özgür Özel, Cumhuriyet gazetesine açıklamalarda bulundu. Özenli bir dil vefalı bir tutum çağrısında bulunan özel, 14-28 Mayıs seçimlerinin kaybedilmesinin ardından tartışmaların normal olduğunu, fakat kamuoyu önünde partiyi yıpratacak bir dil kullanılmaması gerektiğini söyledi; “Her zaman buna dikkat ettim bundan sonra da buna hep birlikte dikkat edeceğiz. Sosyal demokrat sol bir partide müzakeresizlik kültürü olmaz. Konuşmak, görüşmek ve müzakere etmek gerekiyor.” dedi.

Son günlerde genel başkan Kılıçdaroğlu ve 10’a yakın milletvekilinden oluşan bir heyetin, Akbelen direnişine destek için Muğla’ya gidecekleri söyleniyordu.

Heyetin ‘yanında olması gereken kişileri destekleyeceğini’ vurgulayan Özel, “Korkmadan, yılmadan mücadeleye devam edeceğiz. Akbelen’de olacağız, yurttaşlarıımızın direnişe destek vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme