• Haberler
  • Ekonomi
  • CHP Diyarbakır Milletvekili, TMO ile çiftçiler arasındaki rüşvetçi aracılara dikkat çekti

CHP Diyarbakır Milletvekili, TMO ile çiftçiler arasındaki rüşvetçi aracılara dikkat çekti

Türkiye’de çiftçiler, Toprak Mahsulleri Ofisi’nden randevu almakta zorlanıyor. Ofis, kendisine getirilen ürünleri belli bir fiyata satın...

Türkiye’de çiftçiler, Toprak Mahsulleri Ofisi’nden randevu almakta zorlanıyor. Ofis, kendisine getirilen ürünleri belli bir fiyata satın almayı garanti ederken, randevu vermeyerek bu alımı fiilen yapmıyor.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TMO ile çiftçi arasında rüşvet karşılığında aracılık yapan şahısların ortaya çıktığına dikkat çekti.

Konu ile ilgili mecliste bir basın toplantısı düzenleyen Tanrıkulu, “Cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyorum. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin randevu vermemesi nedeniyle aracılar devreye giriyor ve çiftçilerden rüşvet alıyorlar. Rüşvet olaylarını parlamentodan ihbar ediyorum” dedi.

Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi hakkında da dikkat çekici açıklamalarda bulunan Tanrıkulu, DEDAŞ’ın elektrik dağıttığı 6 ilde çalışanlarına ve bölge halkına eziyet ettiğini söyledi. Elektriğin bir kamu hizmeti olduğunu ve bundan kar güdülmemesi gerektiğini ifade eden Tanrıkulu, elektrik dağıtımının özelleştirilmesinin bir hata olduğunu belirttikten sonra “Fakat DEDAŞ ve diğer elektrik dağıtım şirketleri kamu hizmetinden daha fazla kar amacını öne aldıkları için hem bölge halkına hem çalışanlara büyük eziyet uyguluyor.” açıklamasında bulundu.

Son olarak DEDAŞ çalışanları ile dayanışma içerisinde olacağını belirten Tanrıkulu, DEDAŞ’ın yaklaşık 200 çalışanının iş haklarını feshettiğini vurguladı.

haber merkezi

Bakmadan Geçme