• Haberler
  • İzmir
  • CHP Çiğli’de kriz sürüyor “Gümrükçü resti çekti” iddiası…

CHP Çiğli’de kriz sürüyor “Gümrükçü resti çekti” iddiası…

CHP’nin İzmir’deki Olağan İlçe Kongreleri sırasında Çiğli’de pek çok anlaşmazlık çıktığı iddia edilmiş, ardından Erkan Akar’ın...

CHP’nin İzmir’deki Olağan İlçe Kongreleri sırasında Çiğli’de pek çok anlaşmazlık çıktığı iddia edilmiş, ardından Erkan Akar’ın adaylığında uzlaşılmıştı. Öte yandan kongrede yaşanan liste anlaşmazlığı sonucu Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün Tunç Soyer’e tepki gösterdiği ve WhatsApp belediye başkanları ve Büyükşehir Meclis Grubu’ndan çıktığı iddia edildi.

Liste krizi yaşanmıştı

Çiğli’deki mahalle delegesi seçimlerinde başarı gösteren iki kişi Şirin Akgül ve Erkan Akar ilçe kongrelerinde de CHP İlçe Başkanlığı’na adaylıklarını açıklamıştı. Çiğli Belediyesi’ne yakın kişilerin ise 3. bir aday ve CHP Grup Başkanvekili olan Hüseyin Çetin’i destekledikleri iddia edilmişti. Ardından tarafların Erkan Akar’ın adaylığında uzlaştığı söylenmiş, fakat Akar’ın listesinde Akgül’ün ve Çetin’in taraftarlarının önerdiği kişilerin görülmemesi şok etkisi yaratmıştı. Listelerin salona girmesi sonrası Akgül’ün ve Çetin’in taraftarları, Akar’la beraber Hasan Arslan ve Niyazi Arslan’a da tepki göstermiş, delegeler salondan ayrılmıştı. Akar, 435 delegeden 197’sinin oyunu alarak başkan olmuştu.

Gümrükçü sert tepki gösterdi

Kongre sonrası Gümrükçü, tarafların arasında yapılan anlaşmaya uyulmamasına tepki gösterdi. Gümrükçü’nün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i aradığı ve tepkilerini Soyer’e ilettiği iddia edildi. Yaşanan gelişmelerin ardından Gümrükçü, WhatsApp’taki belediye başkanları listesinden ve Büyükşehir Meclis Grubu’ndan ayrıldı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme