Cezaevinde mangala rüzgarı

Ödemiş Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün katılımıyla Ödemiş M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tarihi...

Ödemiş Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün katılımıyla Ödemiş M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tarihi Türk strateji ve zeka oyunu olan mangalanın 1 Şubat 2017 tarihinde M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Konferans Salonu’nda tanıtım semineri düzenlendi.

Seminere konuşmacı olarak İlçe Spor Müdürü Cafer Cebeci ve Gençlik Merkezi liderleri katıldı. Ödemiş İlçe Spor Müdürü Cafer Cebeci, mangalanın dört bin yıllık bir geçmişe sahip bir zeka oyunu olduğunu, zeka gelişimine de katkı sağlayan bu oyunun hükümlü ve tutuklularla buluşturarak hem eğlenmelerini hem de kültürel zenginliğimize sahip çıkmalarını ayrıca bu tarihi oyunun gelecek kuşaklara aktarılması ve tanıtılması bakımından da önemli bir görev üstlendiklerini dile getirdi.

Kurum Öğretmeni Levent Özçelik, eğitim ve iyileştirme çalışmaları kapsamında devam eden masa tenisi, badminton, voleybol, satranç gibi spor faaliyetlerine bir yenisi olarak mangala oyununu eklemesinden çok memnun olduğunu ifade ederek Ödemiş İlçe Spor Müdürü Cafer Cebeci ve Ödemiş Gençlik Merkezi liderlerine teşekkür etti.

Yapılan seminer sonunda mangala oyunu Ödemiş Gençlik Merkezi liderleri Nigar Dede, Emel Düzgüner, Güray Varul, Vesile Gören, Neslihan Güner ve Emine Özdemir eşliğinde birebir hükümlü ve tutuklulara oynatıldı. Hükümlü ve tutuklular, mangala oyununa büyük ilgi gösterdi. Böyle bir etkinlik ile hükümlü ve tutuklular zihin jimnastiği ile rahatladıklarını dile getirdiler. Program, fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Haber: Emine Hilal ZORLU

 

                                              

 

Bakmadan Geçme